Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6366 // Veckans höjdpunkt i fotografi, fotofikat! :)

Kul och rörigt som vanligt! Det va bilder, berättelser om den senaste resan, försäljning på bordet av ett 0,95-objektiv, bläddrande i fotoböcker och Kjelle höll en genomgång av vår kommande utställning i Saltskog (Södertälje)  samt att vi fick också en repetition i storformatsfotografi! Och det va ett tag sedan jag såg en Linhof så här IRL! Kul, spännande och intressanta timmar det här!

.

Och fikat är bra och billigt på Viksängen, och det finns böcker och annat att köpa, vi sitter som i ett bibliotek, och Stefan levererade framkallad färgfilm! Vad mer kan man begöra på ett fotofika! Jag längtar redan till nästa torsdag! :)

/Bengan

Ps. Men jag försöker såklart att inte vara för ensidig, med mitt fotointresse alltså, utan försöker läsa om annat också! Tex om att "Vikingar reste runsten av rädsla för klimatkatastrof!"
Läs mera här!

Inlagt 2023-09-29 08:01 | Läst 721 ggr. | Permalink
Hej,
Vad var dagsnoteringen på 0,95, kan man undra?
Kul å se er
Bob
Svar från Benganbus 2023-09-29 09:42
Hej Bob!
Dagsnoteringen är inte på Canon 0.95 tyvärr, utan på en Kines för Fuji...
/B
Jag besökte Rökstenen i augusti. Spännande koppling med klimatkatastrofen år 535-536 som medeltidsforskaren Michael McCormick beskriver som det värsta året att leva på. Klimatkatastrofen orsakades förmodligen av ett mycket kraftfullt vulkanutbrott i tropikerna, som spred ett stoftäcke upp i atmosfären som "förmörkade" solen och gjorde att medeltemperaturen föll med 2,5 grader. Detta ledde till att miljontals människor dog av hunger på grund av uteblivna skördar. År 536 blev startskottet för en av de värsta perioderna i mänsklighetens historia, en period som varade fram till år 660. Under denna period dog uppemot halva befolkningen i Skandinavien, och många utvandrade i desperat jakt på mat.
/Mikael
Hej Bengan.
Interessant link, hvor der også var denne artikel:

https://www.forskning.se/2023/09/27/runstenar-avslojar-dansk-vikingadrottnings-makt/

Det har været omtalt i alle nyhedsudsendelserne de sidste dage her i DK.

Tak for linket.
Mvh. Erik.
Häftig översättning av Rökstenens mummel. Trovärdig? Det kan ju jag inte bedöma men gillar ansatsen och stämningen i språket. Och den där teorin att folket i Burs drog lott om vilka som måste utvandra efter fimbulvintern, klart tänkvärd!
Nyss hemkommen från.min resa till provinsen B.C. i Canada, gjorde jag reflektionen att jag där mycket oftare uppskattades som stiligt välklädd när jag bar min Leica M4-P (tillverkad i Canada!) i halsremmen på magen …

Här i Sverige (möjligen med undantaget i Vasastan Sthlm, där jag flera ggr fått höra ”schysst kamera” eller fått👍 från andra flanörer) är intresset/värdet oftast närmare noll…i synnerhet här i Östersund, när jag tar min lilla ”darling” med på en promenad…

Nåväl, när jag har soppat mina två senaste Fomapan 200-rullar, får jag ju se om jag lyckats få något riktigt bra gatufoto från kvarteren runtom i stadsdelen Gastown Vancouver… !!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg