Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6365 // Morgonfunderingar och disiga bilder med iPhone!

Visingsö

Har fått disiga bilder sista tiden när jag fotograferat med min iPhone! Efter ett besök hos en iPhonebutik så fick jag beskedet att det kommit in fukt i telefonen! Nu har jag två iPhone igång, en för fotografering och den andra för den ekonomiska verksameten och för telefonsamtal! Litet onödigt kanske, så jag får se vad jag skall göra! Ett tips har varit att torka telefonen i en ugn!

I dag fotofika på Viksängen! Vi kör det en gång i veckan! Jag tror det e bra för hjärnan att träffa människor IRL! Hjärnan beckar inte ihop då! ;) Hjärnan e som en slags muskel, den måste användas och tränas annars förtvinar den!

Idag fortsättning på sökandet efter Bokeh! ;) Med Jenaflex och Biotaren med 17 bländarlameller! Dom som inte förstår det här sökandet, kanske själva aldrig söker utan bara gör som andra har sagt att man skall göra! Mycket och skarpt! ;)

Läste om Nikkorobjektivet Plena här på Fotosidan! "Ordet Plena kommer från latinets ”plenus”, som betyder ”fullständig”. Med andra ord menar Nikon att objektivet är fullkomligt och perfekt."
Vart e fotografin på väg? ;)

Nog för nu, dagen väntar!

/Bengan

Ps. Vad gäller andra Nikkorobjektiv, så gillar jag det ofullständiga Nikkor 1:2/35 mm för Nikon F! Ett SC objektiv! Skall kolla det för Bokeh också! Man vet aldrig utan att ha prövat! :)

Inlagt 2023-09-28 07:48 | Läst 553 ggr. | Permalink
Bokeh är nog ett så uttänjt och ospecifikt begrepp att det är knepigt att söka efter..

Sedan det där med fabrikanter och deras skryt. jag visste inte att Nikon hade tillverkat det fullständiga objektivet - inga dåliga grejer! Pentax påstod på 1970-talet att man hade uppfunnit Multi Coating - när Zeiss beviljades paten på saken 1935.
Svar från Benganbus 2023-09-28 12:29
Man ser nog det man vill se! Vad gäller MC så det är viktigt att kunna sin fotohistoria, annars kan man bli lurad av Pentax! ;)
/B
Testa med att lägga telefonen i en plastpåse tillsammans med ris. Se bara till att riset inte är för dammigt. Låt den ligga där ett par dar. Har funkat utmärkt för mig vid några tillfällen när elektriska produkter (en iPod exempelvis) utsatts för fukt.
Mvh
Fredrik
Svar från Benganbus 2023-09-28 12:30
Tack för tips Fredrik! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg