Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6360 // Bloggverkstaden! :)

Oftast skriver jag bloggen på morgonen och här är skrivarlyan! Läser dock DN först innan blogg, i något fantasifritt media, på nätet alltså! Men DN finns att plocka upp som e-DN, och det hjälper en liten aning! Vad gäller kaffekoppen som syns, så är det viktigt att dricka kaffe i en bra kopp! Tallriken som står på tangentbordet har det legat smörgås på! Misstänker ändå att en och annan brödsmula letat sig ned bland tangenterna! Vad gäller bilden så är den tagen med en iPhone 5S!  Vad mer behöver man för att fotografera! Nåja, det skall jag säga med de kameror jag brukar visa upp här i bloggen! ;) Men det e nog det som e det knepiga med fotografi, att ett intressant och spännande fotoverktyg, det stimulerar till ett bra bildtagande! Så det räcker inte alltid med en mobiltelefonkamera! Även om konstruktionen är fantastisk och se hur bra den klarar av bildkontrasterna här!
.

Här är ett annat fotoverktyg! Kameraobjektivet här har ingen springbländare, eller snäpp för bländarinställningarna! Och man ställer helst in skärpan på full öppning på mattskivan! (Efter att man dragit fram filmen så spegeln fälls ner) Mattskivan som inte har någon ljusförstärkande fresnellins, det e därför det är bäst att ställa skärpan på full öppning, annars så ser du inget! Sedan om du skall ta en bild utomhus, efter att du ställt in skärpan, och bländat med, så ser du inte så mycket i sökaren! Och bländar ned, det gör du när du ser objektivet ovanifrån, för hur skall du annars se vilken bländare du skall ställa in!  Och när du bländat ned, som sagt, hur ser du då motivet?

Ny dag och nya äventyr! Inte alls så dumt faktiskt!

/Bengan

Ps. Det jag läser om i DN i dag är hur AI radikalt har förändrat spelreglerna för konstnärer! Ni förstår säkert vad det här betyder för vår fotografi

Inlagt 2023-09-25 07:10 | Läst 703 ggr. | Permalink
Även jag har plåtat med en Contax S - så jag vet att det du skriver är riktigt. Konceptet var fix och färdigt, ändå var mycket som fattades.
Likväl var det framtiden på ett påtagligt sätt! Det är bara att slänga en blick på din bild.

Den här framtiden för småbildsfotografin utvecklades i en till totalruiner och grus utbombad stad (Dresden) åren 1945-1947 efter ett världskrig med en ödeläggelse och död som mänskligheten dittills inte hade skådat. Man jobbade under ofattbara svårigheter. Konstruktören hette Wilhelm Winzenburg.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg