Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6354 // Leica, färgbilder, fotofika och en del annat!

Vad gäller annat först, så har vi en trappa i Gnesta som vi försöker gå i några gånger i veckan! Det e bra för "pumpen" att gå i trappor! :) Här är den sista fjärdedelen av trappan! Man ser ljuset i tunneln nu!  ;) Och där uppe har vi fin utsikt över Frösjön! (Jag tror det kommit in damm i objektivet i mobilkameran därför så konstnärliga bilder)

.

Tittar man nedåt, åt andra hållet, så ser trappan ut så här ned till gatan! Frösjön skymtar i "dimman!" ;)

.

Och så va det fotofikat på Viksängen! Jag hade bjudit in den fotograf jag träffade i skogen i veckan! Han som sa, "fin kamera du har" om min M Leica jag hade med mig!  Siegfried heter fotografen och hade såklart också några kameror med sig som han lade upp på bordet! Jag vaktade kamerorna när Siegfried köpte kaffe!

.

Vad gäller i övrigt, så har jag även tagit en färgbild på "Tempocykeln" som jag tidigare visade en bild på! Objektiv är Harry Zöllners Biometar från 1950-talet på min Leica M6! Den stora skillnaden med att fota med ett gammalt objektiv, det är att det ofta tar några sekunder längre tid att ställa skärpan! Jag tror att om fotograferandet tar litet mer tid, så är det ingen större nackdel! Det kan då även tillkomma litet eftertänksamhet under tiden man ställer skärpan, och eftertänksamhet har nog blivit en bristvara! Även i fotografin!  ;)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-09-22 08:23 | Läst 412 ggr. | Permalink
Tips från coachen (så här gör jag): Det är så sällan jag tar bilder med telefonen så jag förvissar mig alltid om att skyddsglaset är avtorkat, rent och snyggt innan jag exponerar. Annars finns ju risken att det ser ut som att bilden är taget med något gammalt objektiv utan antireflexbehandling :-)
Jag ser två alternativ:
1. Smöret från frukostmackan på objektivet.
2. Bengan är på konstnärligt humör... :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg