Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6366 // Min M Leica är kapad! ;)

Nåja, så'n jättekatastrof e det nog inte, för många vet inte vad Leica är, det e bra! Men vissa, eller några, ser direkt vad det är och kan säga, "Oj, jag ser att du har en Leica!" Och efter ett tags samtalande så förstår jag att man tar extra bra bilder med en Leica och man vet att den e dyr! Respekt alltså! ;)

Nu säger såklart nå'n, sluta fota med kameran då! Använd någon annan kamera så slipper du det här!
Jag kan väl säga så här att jag tycker en eller några grupper har kapat min kamera! Kapare som inte skall ha någon Leica! Ursäkta mej! ;)
De e kaparna som skall sluta använda M Leican, inte jag, de e dom som ger kameran ett gubbrykte! Skärpegubbar! ;)

Tycker Eic Kim tangerar ämnet på ett bra sätt! Och håller med Eric att den digitala M Leican ofta e kapad av gubbar i min ålder! Skärpegubbar alltså! ;)

https://erickimphotography.com/blog/2020/07/26/when-did-leica-become-so-un-cool/

Så jag fotar vidare med min analoga M Leica som jag haft i dryga trettiofem år!
För det e inte jag som gett kameran dåligt rykte! ;)

/Bengan

Ps. Och som vanligt, så ligger det flera rullar oframkallat i kylskåpet! Men ta det lugnt, framkallning kommer!

Inlagt 2023-09-04 08:02 | Läst 674 ggr. | Permalink
… och han som skrivit artikeln är ju ingen kioskvältare när det handlar om Leicakåserier eller Leicalitteratur. Han är ännu en ”vem som helst på nätet”.
Men jag håller med; digitala Leica M är inga vidare grejer.
Mycket sånt här runt Leica... Personligen är allt jag vill att få vara ifred och oupptäckt när jag använder mina! Ju färre som känner igen kameran, desto bättre! Och vilka andra som dessutom använder den, det ger jag högaktningsfullt faderullan i, faktiskt!

Och det enda som är bättre än en filmleica, det är en digital M-Leica med en enda, välvald glugg monterad! Har ju upptäckt att en Fuji XT5 kan ha sina positiva sidor ibland, men Leica förblir Leica! Och köpte man en M9 i februari 2010 och fortfarande använder den, så är den mycket billig, per tagen bild räknat!
Frekeman 2023-09-04 15:45
Utifrån min erfarenhet så sker det oftare att folk uppmärksammar mina Leica-kameror än mina andra kamerasystem. Får med jämna mellanrum höra ”nice camera” när jag är ute å gatufotograferar. Händer ibland också med mina Fujifilm X-Pro. Med andra ord är Leica M inte så diskret som man kanske hoppas på – folk gillar kameror som ser gamla ut!

Håller helt och hållet med om förträffligheten med digitala Leica M. Och även för mig är det rätt billigt per bild och billigare blir det!
MattiasL 2023-09-05 02:20
Enligt mina observationer är nog just nu en Sony det mest diskreta man kan fotografera med. Jag hade ett uppdrag på en förlovningsfest och jobbade med Nikon D810. Ett par av gästerna blev alldeles till sig och kunde inte sluta prata om Nikon. Inför bröllopet som var i helgen, med samma gäster, hann jag byta till Sony, och inte en jäkel brydde sig. Skönt!
elgenper 2023-09-05 06:31
Fredrik, jag har en känsla av att det faktiskt är färre som känner igen en Leica just i Sverige än utomlands. Men, de som gör det... En del kan prata länge om sina gamla kameror, eller farsans; kul på många sätt, men ibland vill man ju helst bara fortsätta plåta i tysthet...

Mattias, min Ricoh GR IIIx är det verkligen inte många som ser, och i många lägen är den lösningen. Vet inte vilken Sony du har, men en RX100 är väl troligen lika "osynlig" som Ricohn.
MattiasL 2023-09-05 20:24
Jobb-Sonyn är en A9II, som ser ut som alla andra Sony fullformatare, alltså en anonym liten låda. Jag tycker den är ganska snygg, men uppmärksamhet får den inte.
Framkallar du färgfilmerna själv också?
Svar från Benganbus 2023-09-04 14:57
Nix, det sköter Södertäljebutiken om! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg