Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6325 // Snart skanning! Och en intressant adapter!

Och jag vet frågan,  vad gäller skanning av filmer, filmer som e tagna för en månad sedan! "Hur skulle det gå om alla höll på så där? Internet skulle stanna av! Fattar du inte det?" Nu e faktiskt räddningen för internet att inte alla håller på så här! :)

Ok, visst e det litet på skämt skrivet det här, men ändå litet litet allvarligt! ;) Man kan såklart oroas över att vissa inte följer planen! Fotar digitalt alltså! ;) Och då vill man såklart hjälpa den som har kommit in på ett onödigt sidospår! Och det är mycket vänligt och snällt! Tack!

Men det här sidospåret e inte så stort, de e bara att press, media och själva användarna som blåser upp det hela! :) Det här handlar om det "nya" inom fotografin, det analoga, det fattar ni såklart! Men som man sagt, det "nya" är inte nytt och sannolikt mindre än ett loppspott i Missisppi! Men ovanliga grejer e såklart intressanta att skriva om och prata om!

-"Men sluta skriv om det här då när det e så himla litet!"
- Sluta läs om det i stället!
- "Å hur lätt e det tror du?" ;)

Något annat ganska viktigt i fotolivet ;) det e en adapter som gör ett Nikon 1:2/35 mm SLR-objektiv till ett fullformatsobjektiv på en X-E1! Jag kanske förklarar konstigt men ni fattar säkert vad jag menar! Adapter klämmer ihop 24 x 36 bildrutan så den får plats i 24 x 18 rutan i X-E1! Och då man klämmer ihop bildrutan, klämmer ihop ljusstrålarna alltså, så ökar ljusstyrkan litet såklart! Så tror jag det funkar! Kul och intressant e det i alla fall! Och Ronny, tack för att jag får låna adaptern!

.

Och varför håller jag på med det här då! För att det går! (Det e enklare att säga att det går, istället för att försöka förklara saker man håller på med)

Ok, slut för nu! Ny dag och nya äventyr väntar! :)

/Bengan

Ps. Men glöm inte bort, framtiden närmar sig! Eller så är den redan här! :)

.

Inlagt 2023-08-27 07:48 | Läst 850 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg