Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6295 // Det var en intressant fråga om Leica M6 som AI ställde! Mycket intressant!

Jag har tittat på eller rättare sagt, använt några AI-chattar på nätet de senaste dagarna och såklart försökt ställa kluriga frågor! Vem skulle väl inte göra det! Ställa kluriga frågor alltså!  :) Bla. om utgrävningarna vid Åkroken i Nyköping och båthuset där, och en del annat som om Beowulf och kopplingen till Gotland och även havsgående roddbåtar på 400-talet! Mao det som e mitt intresse just nu och det jag vet en del om! Fick de svar jag förväntade och inser vilket hjälpmedel det här kan vara vid tex en uppsatsskrivningar eller för en skribent i en tidning! I morse ställde jag en fråga om den nya Leica M6 och frågade om det är en replika eller kopia! Det är inget av detta fick jag till svar, utan det är en nyutgåva och AI berättade även om de tidiga tryckplatteproblemen på den nya M6:an! Svaret va i stort det jag förväntat, för den informationen finns ju på nätet, men det som gjorde mig ställd det va den sista raden från AI där det stod, "har du haft några problem med din Leica M6".

/Bengan

Inlagt 2023-08-02 07:53 | Läst 589 ggr. | Permalink
Det går även att be AI:n att återskapa och skriva på Beowulfs eget språk – fornnordiska. Följande text beskriver varifrån Beowulf kom och vilket uppdrag han hade:

Hrǫ́ðr-Bjúgr hélt ór Geatlandi, es er ríki í dagar Suðr-Svíþjóð. Beowulf er hǫ́fðingi í fornnorrǿnni hjáttleið, er sœmdist vera einn elsta varðveitti kvæðið á ensku mál.

Í hjáttleiðinni stefnir Beowulf til ríkis konungs Hrǫ́ðs, til að hjálpa honum ok hans fólk við órǿkju er nefnd Grendel, er mart plagar höll konungsins, Heorot. Beowulf er lýst sem frægr fyrir mǫndugleik, hugrekki ok hollustu, ok hann sýnir óhuggun árangursdjarfinn er hann spyrnir við Grendel, móður Grendels ok síðar dreka, er ógnar Geatlandi. Sǫgur Beowulfar eru nauðsynlegar í fornnorrænni ok enskri bókmenntum, ok hafa hrifsað marg aðra kvæði ok menningarleg skýring í gegnum tímuna.
Men Bengt, så ställd kan du väl ändå inte blivit. Hur många digitala spår har du inte lämnat genom åren sjungit Leica M6´s lov. Gissar att det där sista var en enkel match för AI ;)

/Stephan
Svar från Benganbus 2023-08-02 14:14
Är helt med på digitala spår och ännu mycket mera, men det intressanta är att AI ställde en personlig fråga! Det är det intressanta! Och skrämmande!
/B
Vi får se vad det blir med AI, jag är nog rätt ambivalent än så länge. Vem äger förresten texterna och bilderna som skapas av AI? Gillar bilden! Och stort tack för Gnesta! Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg