Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6294 // Sommarprataren Max Tegmark är rädd för AI

Max Tegmark är professor vid Massachusetts Institute of technology, MIT, och leder organisationen Future of life institute, som vill minska riskerna med artificiell intelligens. Tillsammans med flera forskare, politiker och företagsledare undertecknade Max Tegmark nyligen ett uttalande från Center for AI safety Center för AI saftety där AI pekas ut som ett existentiellt hot.

Max tänker som exempel att om någon skulle ställa frågan till AI hur utplåna mänskligheten! "Det e inga problem, jag kan hitta nya genetiska koder för virus som ni inte känner till och inte hinner få fram vaccin för, samt även hitta på nya biologiska vapen väldigt mycket bättre än de som redan finns idag! Säg till när ni vill ha receptet!"

Väl värt att lyssna på!
https://sverigesradio.se/avsnitt/max-tegmark-sommarpratare-2023

/Bengan

Inlagt 2023-08-01 13:21 | Läst 450 ggr. | Permalink
Max är en intressant person vars bok ”Our Mathematical Universe” jag delvis lyssnat på (knappt elva timmar kvar). Kände till honom som fysikermrn visste inte om att han också kan kallas för AI-forskare.

Lyssnade på programmet nyss och tycker att han resonerar klokt om AI vilket gör det rätt skrämmande. Optimist som jag är så tror jag dock att det ordnar sig. Eller så är jag helt enkelt inte tillräckligt smart för att veta bättre! Återigen blir man påmind om att leva i nuet, dvs carpe diem!

Vore intressant att få höra Peter Hennigs recension av programmet när han kommit tillbaka från sin nedkopplade tillvaro på Åland! 🙂
Vi alla borde vara rädda för AI. Vi vet ju inte vad det är eller innebär.
Tack för tipset, det ska jag lyssna på! Hälsningar/ Björn
Jag träffade en gång Max Tegmark där han jobbar i Cambridge. En ganska rolig grej. Han är otroligt intensiv. Han hade gått med på en intervju för jag minns inte vilken tidning. Sen blev det svårt att få till ett möte när min kollega Hanna som bor i Indiana var i krokarna. Till slut körde jag till en konferens om farorna för mänskligheten, bland annat AI och kärnvapen, där han var moderator. Jag presenterade mig och han mindes vagt vem jag var. Han satte mig i arbete med att bära lådor med böcker till hans kontor. När konferensen var slut efter fyra timmar eller så, lyckades jag hålla honom i tre minuter och ta några bilder medan han verkligen ville gå hem. Jag har aldrig jobbat så hårt för så få bilder. Hanna telefonintervjuade honom medan han cyklade till jobbet, och på något vis fick vi till jobbet.
Frekeman 2023-08-03 09:58
Ha ha! Rolig och intressant berättelse ur en fotografs vardag!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg