Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6288 // Det drar i hop sig, som man brukar säga! Gnesta-Planket i morgon!

För vilken gång i ordningen är då Gnesta-Planket? Det är jag osäker på, men någonstans runt 13:e eller 14:e gången är det! Hur som helst, det här bör bli den sista gången! För inget är för evigt, som någon sagt!  Men tyvärr e det mycket kul och trevligt det här så därför e det svårt att sluta....

.

I år är planket utan Godsmagasinet och det va på Godsmagasinet vi började att hänga våra bilder! Affe Johansson, Krister Kleréus, Mats Adsten, Micke Borg och jag undrade om det skulle fungera med att ha en fotoutställning i Gnesta! Och efter den första provhängningen förstod vi att det här går bra!

.

Sedan under åren blev det runt 25 inbjudna fotografer vare år, allt från några av våra mer kända fotografer som tex. Beata Bergström, Gunnar Smoliansky, Anders Engman, Micke Berg och många andra spännande fotografer!

.

Här är Anders Engman på Gnesta-Planket!

.

Och efter några år hade vi dryga tusen besökare under de här fyra timmarna på lördagen!

.

Och en kameraloppis tillkom efter några år! (Tack för den idéen Magnus Fröderberg)

.

Men nu har Godsmagasinet spikats igen och börjat förfalla, och även blivit nedklottrat, så nu hänger vi bara bilderna på Färghuset men där blir bildrymmet litet begränsat om det är  sämre väder! Men blir det fint väder, så öppnar det upp stora möjligheter för många fler bilder! Och då även för ett öppet plank!
Och utställningen ligger på huvudgatan i Gnesta! Fint läge liksom!
Så om ni tänker besöka Gnesta-Planket, och det e klart att ni gör, och vädret ser bra ut, ta gärna med några egna bilder och nålar för uppsättning för säkerhets skull! :)

Och parkering, butiker, matställen, Systembolag finns inom mycket, mycket nära gångavstånd från bildutställningen!

Och det verkar i år bli en bra blandning av fotografi! Analogt, digitalt, färg, svartvitt, natur och gatufoto!

Så väl mött i morgon!
Mvh Bengan

Ps. Å den som vill chansa litet med loppis så finns det som vanligt plats på framsidan av Godsmagasinet!
Eller stå med öppen baklucka alldeles vid Färghuset! :)

Inlagt 2023-07-28 08:13 | Läst 757 ggr. | Permalink
Jag tycker att det är roligt att läsa om detta, vilken fantastisk "resa" det måste varit. Synd att det blir sista gången... Bra bilder som du visar här och bra berättat!
Svar från Benganbus 2023-07-28 09:09
Tack för det Morgan! :)
Mvh från Bengan
Jag har deltagit en gång, den första ror jag. Sen var jag där och sålde kameror med god förtjänst nåt år senare. Allt sedan dess har jag varit bortrest, så även den här gången. Men lycka till den här "sista" gången. Jag har hört det förut =)
Svar från Benganbus 2023-07-28 15:05
Tack Thomas, och jag skall verkligen försöka att sluta med Gnesta-Planket, lovar det, men det e inte så himla lätt! :) Men det här e det sista! Basta! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg