Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Staright 6261 // Återvändare till Solbacka! Och sedan till Malmköping!

I går va vi på Solbacka i Sörmland och hörde Janne Schaffer spela och berätta om sitt musikliv! Mycket intressant, spännande och trevligt! Och i presentationen till musiken talade man om det nya Solbacka, så vi blev nyfikna, så vi återvände till Solbacka idag! (Bilden e litet disig, kan bero på ett tumavtryck eller något liknande på objektivet på iPhonen)

.

Vi gick runt, tittade på delar som va färdiga, fint jobbat, men tittade även på den äldre ofärdiga delen av Solbacka! Det är mycket byggverksamhet med flera Litauenregistrerade bilar vid byggplatserna! Det skall bli intressant att se det hela färdig, men det är en hel del att göra innan det e klart!

Men tyvärr fanns inget bra fik på Solbacka! (Ingen Cappucino och ingen mazarin alltså! :)  Så vi åkte vi till Malmköping! Malmköping en liten fin stad med en del träbebyggelse i stadskärnan, men himmel så dött det va i sta'n! Men det kanske är så nu på sommaren? Vi pratade om hur göra de här små städerna attraktiva igen och det enda vi kom på va att skapa bra kommunikationer! Typ järnväg! Det har funnits järnvägsstation här tidigare! Och bil har ju alla numera, så det verkar inte vara bil som det hela handlar om!
Gnesta fick i alla fall ett lyft när vi fick Regionaltågsstation! Många arbetar i Stockholm och pendlar nu via tåget! Men det va svårt att hitta ett öppet fik i Malmköping men till slut hittade vi ett öppet, och trevligt litet fik på torget! Med hembakt och liknande!

Fotoaapparat i dag va Leica M6 med "King of Bokeh"! Med färgfilm! (Kameran ligger på bordet) Bilder kommer nog!
iPhonen får duga för bloggdokumentationen igen!

/Bengan

Inlagt 2023-07-01 20:00 | Läst 458 ggr. | Permalink
Min fru Karin växte upp alldeles utanför Malmköping. Då en rätt så livlig plats. En sommar fick hon plats på ett bageri med servering. Det blev så populärt att bagaren närmast skällde ut henne, han orkade inte baka allt som gick åt.

Nu är det väldigt stillsamt. Genomfartsvägen går nedom orten, järnvägen nedlagd, regementet nedlagt. "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" bodde på ålderdomshemmet. Då fanns ännu en bemannad busstation där han köpte biljett för sig och sitt kap, en gigantisk rullväska med kontanter.
ztenlund 2023-07-02 12:33
En bit av järnvägen och området vid stationen används dock av Svenska Spårvägssällskapet som museispårväg (och museum). Den går från stationen bort till en punkt med vändslinga precis vid riksvägen, så man kan åka med den från endera änden.

www.muma.se
Svar från Benganbus 2023-07-02 12:48
Jag såg skylten till museispårvägen, men vi sa, vi tar det nästa gång! :)
Vad gäller järnvägar, så skulle säkert fler orter kunna leva upp utanför storstäderna om man kunde få igång/rusta upp fler spår och koppla in på järnvägsnätet! När vi va i Nora så finns det banvall och spår! Vad jag fattar så undersökte man möjligheten att öppna upp järnvägen till Örebro igen! Tycker det borde finnas flera spår/banvallar som man kan rusta upp!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg