Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6260 // Gnesta-Planket, lördagen den 29 juli! Bildutställning i Gnesta alltså! Och så dom! :)

Reporter från Sörmlands Nyheter!

Alltid sista lördagen i juli! Varför de då? Jo, för då e det mest med folk runt planket-området! Eller så här, mitt i juli så är de flesta som har ett sommarboende i Gnesta-trakten ute i sina hus, och i sluten av månaden, ofta på en lördag, så e man i centrum och handlar! För då har man fått lön! Pension också!  :)
Och då har dom chansen att se på fotografi! Fotografi på vägg alltså! Å det e inte så vanligt numera! Och så blir det här en trevligt träffpunkt både för utställare och bild och fotointreserade! Och det finns butiker, kafeér, Systembolag, glass inom ett mycket nära gångavstånd!

Gnesta-Planket i år blir litet mindre då godsmagasinet står och förfaller och det skulle bli för bökigt att få det städat! Så bilderna kommer bara att hänga på Färghuset! Ingen nackdel egentligen då Färghuset ligger direkt på huvudgatan och Färghuset även har ett tak över bilderna ifall! Och i år blir vi runt fjorton fotografer!
Så boka in lördagen den 29:e juli mellan 11.00 till 15.00! Det finns Regionaltåg, Pendeltåg och bilväg till Gnesta! Mer info kommer framöver!

 /Bengan

Ps. Den som är litet observant och kanske även annat ;) märker att jag ofta skriver dom i stället för de eller dem i mina texter! :)
"Den kanske hetaste språkpotatisen i sommar blir det som Lena Lind Palicki ny chef för Språkrådet säger, att ”de” och ”dem” ska ersättas med ett enda ”dom” 
Läs mera här!
Det gäller att hänga med ungdomen, man kan inte bara klaga på dom! :)

Inlagt 2023-07-01 09:20 | Läst 539 ggr. | Permalink
"Dom" skall endast användas när det följs av "Perignon"! Säger tillförordnade språkpolisen....

Ser fram mot Planket! Ses!
Bokar in "Planket"!

Om "dom":

Framfusiga bildtidningen "Se" hade mycket bild och kul text. Den använde "dom". Redaktör Moberg var inte den som var den utan tog in en insändare, ungefär "Era domande språkmarorörer". Det var ovanligt och uppfriskande att en tidning tog in ett angrepp på sig, de flesta hade alldeles för ömma tår.
Du får säga som Ulf Lundell:
Jag har skrivit dom i femtio år, det här är inget att snacka om. Det här är fan världens löjligaste debatt, lägg ned den bara.
Jag är för en gångs skull ledig den lördagen, så det kanske blir en liten tur till Gnesta för att se vad dom få utvalda visar för bilder :)
Ser förstås fram mot det! Fö, för mig blir det nog både de och dom, beroende på var, när och till vilka jag vänder mig, hälsningar/ Björn
"De som inte kan skilja på de och dem får invänta sin dom." 😀



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg