Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6259 // Fotofika med Leica-diskussioner!

Leicafärgfilmsfoto från en Fotomässa för länge sedan!

Vad gäller Viksängen, så diskuteras det såklart mycket annat än Leica på fotofikat! Självklart, tex. EKG-apparater, hörapparater men även andra fotoapparater än Leica såklart! Och planering inför Gnesta-Planket blev det också! Sista lördagen i juli! Och vad gäller Leica-snacket, så påstod nå'n att den sista riktiga M-Leican de va Leica M6, men sedan försökte Leitz gör en liknande kamera i digitalt utförande, men där går åsikterna starkt isär om man lyckades så himla bra! För en M Leica va nog inte den bäste kamera att ha som grund för en digital M Leica! Men Leica hade press på sig att göra något digitalt snabbt, och då blev det M8 med fortsättning M9 osv!
En Leica Q e nog en bättre digital Leica!

I dag köpte jag också mer färgfilm, två rullar! Nu skall det fotas mera i färg! I den riktiga M-Leican! ;) Och jag skall pröva några äldre objektiv på kameran! Varför då? Jo för att det går! Med det blir litet speciellt att fota med färg, för färgfilm kan jag inte framkalla själv!

I kväll skall vi till Solbacka utanför Gnesta för att lyssna på musik! Utomhus! Så vi har köpt varsin regnponcho! Äntligen e sommaren här! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-06-30 07:20 | Läst 824 ggr. | Permalink
Kul med ditt färgfotograferande! Kanske blir det lite konsertfoto i färg ikväll för din del?

Efter att ha plåtat i svartvitt i decennier så har jag på senare år börjat fotografera mer och mer med färgfilm och det är inspirerande tycker jag.

Alla M-Leicor är fina apparater och jag har nog haft de flesta analoga modellerna (och någon digital) och alltid varit nöjd. Det är inte så mycket som skiljer modellerna, även om den allra bästa är M7 :) En modell som många tycks glömma bort.

F
Sabud 2023-06-30 15:08
Leica M7 ja, antar att glömskan bottnar i att med M6 hade serien fullbordats och någon ytterligare behövdes egentligen inte. Den nytillverkade M6:an talar väl även i den riktningen.

Dock så har M7 sina fans. När jag för drygt 10 år sedan satt på en LP-auktion ropades en M7 med blågrå ödelbeklädnad ut och i samma ögonblick beträdde Jans Assur lokalen lade ett par bud, tog hem kameran och försvann lika snabbt. Helt klart skulle han ha kameran!

Skulle själv inte ha något emot den stiliga juvelen men får hålla tillgodo med min M6½ a ;)

/Stephan
Åkte faktiskt förbi Solbacka i förrgår (första skylten när man kommer från Stockholm och bara runt och ut på 57 igen)... Såg ut att pågå en del sedan det såldes för ett tag sedan.
Leica M7 hade ljusmätning (liksom M6 har) och dessutom bländarförval (som inte M6 har, men som t.ex. M9 har). Den var inte större än M6, så jag förstår egentligen inte varför man inte fortsatte att tillverka den i stället för M6.

Kanske för att M7 är lite mer beroende av batteri. Utan batteri kan man bara exponera vissa slutartider har jag hört. Rätta mig om jag har fel.
/T



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg