Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6255 // Film photography

"Enligt Japans Camera & Imaging Products Association (CIPA) rasade försäljningen av digitalkameror med nästan 90 % mellan 2010 och 2019, och covid-krisen förvärrade den. 2020, Köln-baserade photokina, världens ledande mässa för foto- och videoindustrin har hittills förklarat sin avsikt att upphöra med verksamheten tills vidare. Den citerade låg efterfrågan på produkter och "massivt minskande" marknader över hela världen. Kanske kommer fotograferingens framtid att få oss att använda våra smartphonekameror för vardagsbilder som vi snabbt kan dela med vänner och familj, medan en analog kamera med maximalt 36 bilder per filmrulle är reserverad för mycket speciella ögonblick."

https://www.dw.com/en/analog-photography-makes-a-comeback/a-59373991

.

Så var'e med det! Och idag skall det inte bli så varmt!

/Bengan

Inlagt 2023-06-27 06:32 | Läst 1310 ggr. | Permalink
Det blir nog AI-genererade bilder för hela slanten. Den nya piktorialismen. Vad ska vi ha kameror till? Och mobilerna återgår till ett kommunikationsverktyg. Både analoga och digitala kameror blir museiföremål. Film blir svindyrt och bara miljardärer med udda intresssen kan köpa den. =)
Svar från Benganbus 2023-06-27 07:30
Det analoga kommer att finnas kvar, och kommer sannolikt även att växa, ungefär som vinylskivor i dag! :) Men mobiltelefonfotandet kommer att vara gemene mans fotade såklart! För det är lätttillgängligt med mycket skarpa bilder, bilder som snabbt kan delas! :)
/B
N Thomas Meldert 2023-06-27 10:38
Att det ska vara lätt att fotografera var väl grundtanken med amatörfotografin. Så där har du nog rätt. Det blir lite svårare att skapa en AI-bild på momangen.
Nikon F! Lånade ett kamerahus av en kompis, hyrde ett 35mm shiftobjektiv per postorder från Molanders i Stockholm, lånade ett superstadigt stativ från lantmäteriet och plåtade Alingsås stadskärna. Jag hade tur med ljuset och det blev bra bilder. Dom kom till god användning då stan sökte och fick Europa Nostras utmärkelse för sin ännu inte allvarligt menade bevarandepolitik, det var mest tomma fraser. Palme kom till stan och blev begeistrad. Sossarna bytte attityd. Stan finns kvar.
Mobilen är en bra kamera. Mina digitala kameror är 10 år men funkar ännu. Nikon D 3300 24 mpix kostade 4.000:- en kamera med lika många pixlar kostar idag flerdubbla priset. D610an är också en toppenkamera där motsvarande idag är dyr. Kamerorna äter inte bröd där de ligger så varför köpa nytt?
Mobilen har allt i ett. Kamera, redigering och ut till vänner å bekanta eller för den delen fotosidan. Snabbt billigt å fraktfritt som nån sa…..
Ha det gott.
Jerry



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg