Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6257 // Så va den här sommaren nästan slut! ;)

Nåja, några månader e det nog kvar av sommaren! :) Och så har det varit en del Midsommarskrivande här i bloggarna som väcker upp mina egna minnen! När jag tävlade på cykel så va ofta firandet på Sollerön! Vi bodde ofta där då! Och så firade vi några gånger i Norge, en gång i Geilo på en camping, under dagen hade vi åkt skidor, längdskidor, på Hardangervidda! Några gånger firade vi på Åland och de sista åren i Grövelsjön! En gång åkte vi upp på själva midsommaraftonen till Grövelsjön,  på eftermiddagen, och det va mycket lugnt på vägarna! :) De gånger vi va på Åland, de va nog de mest minnesvärda! Lugnt och Åländskt kulturellt!

I dag trädgårdarbete, i alla fall häckklippning, innan påtåren! Värmen stör litet i dagsarbetet! I går blev det i alla fall en promenad på 6-7 kilometer på skogsväg runt Skottvångs grufva! Det går bra i värmen bara man tar det i ett lugnare tempo och har vatten med! Och kaffe förståss! :)

Vad gäller det fotografiska så försöker jag ta ut en rulle färgfilm via M6:an! Det verkar gå bra men tempot blir litet lägre med film! Just nu med en Zeiss normal från 1930-talet! Objektivet är inte T-Behandlat! Jag har testat objektivet digitalt, det ligger i klass med Sonnar 1,5:an på samma bländare! Jämförde även med ett Nikkor 1,4/50 mm! (Objektivet är för Nikons mätsökarkamera) Nikongluggen e inte så himla bra på full glugg! 1,4 alltså! Den här Nikon-gluggen e även en Sonnar-kopia! Men bländar man ned, runt 4 och 5,6 så fungerar det fint! Nästan på alla objektiv!

Som sagt, litet sommar e det nog kvar, men tråkigt fotoljus! Det kanske kommer bättre ljus snart, regn och åska kan vara Pg!
.


Här e det bra fotoljus! :)

Och nu Carpe liksom! Häck och se'n påtår! :)

/Bengan

Ps. Tittar på en deckarserie på SvT, "Happy Valley" med bla. Catherine Cawood! Mycket bra utförd engelsk polisdeckare! Och mycket realistiska skådespelarprestationer! Det kan vara litet mycket som sker samtidigt i historien, men vi tycker "Happy Valley" ändå e klart sevärd!

Inlagt 2023-06-26 10:20 | Läst 775 ggr. | Permalink
För min del blir filmfotograferandet ännu långsammare med färgfilm. Inte för att man anstränger sig att spara på de dyra rutorna, utan snarare för att det liknar verkligheten för mycket. Hur kul är det? Jag bara reflekterar.
Happy Valley har fångat oss också. Superba skådespelarprestationer, särskilt Sarah Lancashire. Och vi vill gärna ha en sån där horisont, knökfull med regn. Och gråväder att fotografera i.
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg