Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6252 // Ingen ordning liksom! Men ganska skönt!

Kameran har bara till en viss del med innehållet av bloggen att göra!

Förr i världen så va det enklare, litet mer ordning! Tycker jag! Alltså, när jag arbetade så va det mer ordning! Även när vi hade hus va det mer ordning, nu flyter det mesta! Å andra sidan, det e väl det här de flesta har talat om under sina arbetsår! "Tänk va skönt det skulle få vara ledig med lön! Och få göra det jag vill!"
Å nu e jag ledig med lön! :)

Och letar efter fler forntida roddbåtar på nätet! Intressant ämne! Som här typ: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nydamskeppet

Vad gäller min fotografi, så går den sakta men säkert! Filmfotograferande alltså! Beror nog mycket på årstiden också! Det finns så mycket annat att göra än att fota! Men jag testar att fotografera med icke antirelexbehandlade objektiv i alla fall! Intressant! Planerar även för Gnesta-Planket Light! Vad gäller olika objektiv så tror jag att ett icke antireflexbehandlat eller kanske ännu bättre, ett Singel Coated-behandlat objektiv, passar bra för svartvit filmfotande! Tycker att bilderna blir aningen litet "råare" då! :)

Man kan såklart använda ett Single Coated lins på en digitalkamera också, men se då upp så inte kameran tar bort en del av det ursprungliga i bilden! Och framför allt, se upp med bildprogrammen! Dom programmen e inte att lita på! ;) Så för att fota litet mer ursprungligt, både vad gäller handhavande, utmaningar och resultatet, så gäller nog ändå att fota med film! Om man nu vill anstränga sig litet extra i sitt fotande!

För övrigt så vänder det snart, och dagarna blir kortare!
Så passa på att gripa dagen medans tid är! :)

/Bengan

Inlagt 2023-06-25 08:17 | Läst 794 ggr. | Permalink
Ordning o reda är onormalt! Titta på naturen som helt saknar ordning o reda. Det är snarare kaos som råder och fungerar ju bra.
Svar från Benganbus 2023-06-25 14:43
Tack för stöd i tillvaron! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg