Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6250 // Och nu till någonting helt annat, fotografi med ett SC-objektiv!

Vad gäller DN-läsande på morgonen så har det varit litet fantasilöst ett tag, men i går fick vi en riktig DN av grannen! Vilken skillnad läsandet blev! Stora stillastående läsytor, prassel, inget reklamfladder i ögonvrån! Det är då man förstår vad man läser! ;)

Men visst e det digitala bra på andra sätt! I morse googlade jag på Nydamskeppet, Hjortspringbåten, kyrkbåtar, Vendeltiden, Sutton Hoo, utgrävningarna vid Åkroken, och hur fort man kan ro med en kyrkbåt, och hur långt man kan ro, båtbyggteknik mm! Det här googlandet skapade en förståelse för hur lätt det var att hålla kontakt mellan Norden och England under Folkvandringstiden! Och Gotland! Via roddbåt!
Nog om detta för tillfället!

Jag håller ju på att fota med film just nu, och då går det inte lika fort att ta fram bilder som när jag fotar digitalt! Slow Photography liksom! Men det är absolut ingen nackdel! Eftertänksamt fotograferande e bra! När jag fotar digitalt så blir det sällan så eftertänksamt utan mera bara mycket! Men för inte så länge sedan så gick det fort även med film! Ni kommer i håg va?  "Blanka färgkort på en timme!" :) Men nu är det inte så!

Vad gäller spännande och intressanta objektiv, så gillar jag den här lilla 40 mm! (Jag har sagt det förut och den positiva känslan kvarstår) Numera när har blivit litet trendigt att fota med nostalgiska objektiv så tycker jag att det här objektivet fortfarande håller! Men det skall vara SC såklart! Och historien bakom objektivet är spännande och udda! Några nördiga vänner till Cosina-direktören Mr Kobayashi ville ha ett objektiv med brännvidden 40 mm och några ville även ha objektiv utan antireflexbehandling, men så blev det inte tyvärr! (Men några få testobjektiv finns säker i ett skåp hos Cosina) Men det som kom ut på marknaden va SC!  Och ett antal MC för de oroliga! ;) Jag tycker det här lilla kompakta objektivet ger svartvita bilder som påminner mycket om de svartvita bilderna jag tog på 1950 och 1960-talet! Då det nästan bara fanns SC! De svartvita bilderna blir aningen litet "råare" med SC eller hur jag skall beskriva det hela! Och det gillar jag! Det känns som riktig svartvit fotografi!  :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-06-22 07:35 | Läst 517 ggr. | Permalink
Du läser väl fel digital-DN-version. Läs PDF-versionen utan blip och blink. Den ser ut som pappers-DN



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg