Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6247 // Nu blir det färgfilm! Och så Gnesta-Planket!

Efter mycket snack och liten verkstad så e det dags för färgfilm! Riktig fotografi i färg alltså! ;) Nåja, det finns en stor nyfikenhet inblandad i det hela! Klarar ett objektiv från 1938 att fota i färg? Ett icke antireflexbehandlat objektiv! När Ludwig Bertele hos Zeiss räknade ut Sonnarkonceptet på sent 1920-tal, så va han tvungen att få ned sex linser till tre linsgrupper för att minska antalet interna reflexer i objektivet! (Det va egentligen sju linser i objektivet, men en lins va bara utfyllnad) Bertele lyckades bra! Sonnar 1,5:an blev sedan ett begrepp bland dåtida reportagefotografer! Och det höll sig ända fram till i mitten av 1950-talet, men nu va Sonnaren T-Behandlad! (Antireflexbehandlad)

Så jag är nyfiken på vad det blir för färgbilder via det här icke antireflexbehandlade objektivet! Snygg oskärpa med en fantastisk Bokeh! Eller vadå? Men det blir inga snabba resultat, för filmen e dyr numera, så här kommer jag att fota noga! Riktig fotografi tar tid! ;)

.

Och som vanligt en kvällpromenad, och det e lugnt i Gnesta runt 21.00! Man kan kolla vilka artister som är på ingång i kommunen!

.

Hoppsan, ett skosnöre gick upp!

.

Och det kommande Gnesta-Planket ligger tyst och öde! I sommar blir planket lördagen det den 29:e juli! Bara här på Färghuset, för godsmagasinet står och förfaller!

Så var'e me det!
/Bengan

Inlagt 2023-06-20 06:17 | Läst 875 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg