Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6230 // Visst blir det en litet annorlunda fotografering! Tidsovanlig kan man nog också säga!

Då man fotar med film, analogt alltså, så kan man inte se bildresultatet på en gång efter att man tagit en bild! (Det vet nog de flesta) Och man kan inte korrigera bilden direkt heller om det behövs! Vet inte om det här är bra! Bra för fotograferingen alltså! Att behöva vänta på bildresultatet! ;)
Tänkte på det här under kvällspromenaden i går då jag tog några bilder med Leica Standard från 1932! Det är ett härligt ljud i slutaren! Om det nu e slutarljudet som e så himla härligt så e det väl bara å gå runt med tom kamera och lyssna på slutarljudet! ;)
Men till saken, jag tar en bild med den här lilla 1930-tals kameran och hoppas sedan att bilden ligger i kameran tills jag plockar fram den via framkallningen! Som sagt, om nu det här väntandet e så himla bra för fotograferingen! Det kanske e bättre för fotograferingen att få se bilden direkt?
Ok, jag vet att det finns lösningar, för jag hade ju mobilen med mig i går, allemanskameran! Alla har ju mobil numera! Nästan i alla fall!
Jag har även en Fuji X100S, en digital superkamera, och den e bra på ett helt annat sätt också, den har ett fast objektiv! Man undviker velandet om vilket objektiv man skall ha på kameran! :)

Så varför hålla på att fundera på det här då, det hade ju bara varit att ta fram mobilen ur fickan och ta bilden och så va det hela klart! Du ser ju bilden direkt då och kan sedan redigera bilden om du vill och sedan skicka iväg bilden över hela världen! Nästan i alla fall! Lätt som en plätt! Kallas för progress påstår någon! Att få saker ordnade direkt!
Nåja, progress och progress, håller inte riktigt med om det! För ibland tror jag att en omedelbar tillfredställelse inte alltid är till fördel!
Men vi har alla olika behov! Eller har fått det i alla fall! Det går att träna upp sig till det mesta!
Ok, nog med analyser för tillfället! ;)

/Bengan

Ps. Det är ett tiotal rutor kvar i Leican, får se om jag hinner ta upp rullen i veckan! :)

Inlagt 2023-06-06 06:36 | Läst 640 ggr. | Permalink
Ser att du moderniserat kameran med ett modernt grepp.

Innan centralvärmen användes kakelugnar. Sen satte en del hyresvärdar in centralvärme. De lägenheterna kallades moderniserade.

Centralvärme var bra på många sätt, men det blev inte samma romantik att sitta med sin käresta i knät framför ett element som framför elden som syntes om man öppnade luckorna i kakelugnen.
Den moderna människan vill ha allt omedelbart. Som om man skulle dö i morgon och inte hinna njuta av det.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg