Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6220 // Som fotograf kan man snart luta sig bakåt! Ungefär som när vi kör bil! :)

Läser att AI kan skriva bra noveller, det är en artikel om det i DN i dag, och jag har ju redan sett att AI kan göra bra bilder också! Hyffsat bra bilder än så länge, men vänta bara! För författare som redan producerar mycket lättillgängligt och underhållande litteratur där kan AI bli en tillgång för att producera snabbare och mer! (Det är mängder som gäller) Samma bör då gälla de fotografer som producerar bilder, typ naturbilder och liknande! I alla fall så bör det bli tillräckligt bra bilder liknande dom som säljs på IKEA  som vi har hemma på väggen! Även grindslantbilder! Och då AI ökar sin kunskap hela tiden så är det bara en tidsfråga tills det är mycket svårt, även för en specialist, att avgöra vad som är äkta eller falskt!
Eller vänta nu, en AI-bild kanske också blir äkta om AI skriver sitt namn under! Eller att man talar om att bilden är AI-genererad! Å förresten, med hjälp av senaste Photo Shop, vad blir då äkta om man jobbar med en bild ett tag i programmat? Jag bara undrar! ;)

Men den här "utvecklingen" e ju inget konstig, vi gillar ju teknik och hjälpmedel och det är vi om styr för vi köper det här! Snart självkörande bilar, tåg och liknande, och i våra hem finns mängder av saker som gör att vi kan luta oss tillbaka! Snart så känner AI av att vi är hungriga och frågar "vad vill du äta idag då?"  "Tja, idag torsdag, så ärtsoppa med punch vore fint! Med hårdbrödmacka och Västerbottenost! Och så pannkaka med jordgubbsylt och vispgrädde efteråt! " Och då kommer ett sånt där cykelbud, två bud kanske, med det hela efter ett litet tag! ;) Marknaden är fantastiskt! (För dom som har råd alltså)

Vad gäller i övrigt så verkar läsförståelsen sjunka i hela Europa! Det stod också i DN i dag!
E det så himla viktigt att fatta vad man läser?
AI kan väl sammanfatta vad det hela handlar om, så man slipper läsa hela boken! ;)

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Fast jag gillar inte sammanfattningar, för det är nog det som vi omges av hela dagarna, för viktig information kan falla mellan stolarna! 

Inlagt 2023-05-27 06:25 | Läst 1333 ggr. | Permalink
När vi lutar oss tillbaka kan vi ju ta bilder av taket. Eller himlen. Jag tror inte det är så intressant för AI. Och varför läsa böcker när man kan lyssna på dom? Ungdomar föds ju med proppar i öronen, verkar det som.
Svar från Benganbus 2023-05-27 17:25
Det är det som är problemet, öronpropparna! Och dom lyssnar på fel saker! Eller rättare sagt, matas med fel saker! ;)
/B
Så här sammanfattas din text av AI:

”AI kan skriva bra noveller och göra bra bilder, vilket kan vara till nytta för författare och fotografer. Det kan bli svårt att skilja på äkta och falskt med AI:s ökande kunskap. Personens reflektioner inkluderar även självkörande fordon och tekniska hjälpmedel i hemmet. De ifrågasätter vikten av läsförståelse när AI kan sammanfatta innehållet.”

Häpp!
Svar från Benganbus 2023-05-27 17:20
Bra sammanfattning! 🤓
/B
Jättekul om jättehemskt!

E det så himla viktigt att fatta vad man läser? Det räcker ju med att "gilla" eller i några få fall välja annan emoj.

Då det gäller självkörande bilar vore det ju fantastiskt att kunna åka egen bil även om (eller för att vara realist, då) egna körförmågan sviktar. Sätta sig i åket, knappa in Trädgårdsgatan i Norrköping till Fröjel på Gotland, trycka på Start och åka med då AI kör. Jag tror inte AI ens kommer ur garaget. Det finns en knappsats att trycka på, men AI är en algoritm, saknar fingrar, händer, armar och kropp och fastighetsägaren vill inte investera i annan elektronik.

I karterat intill står en skylt: Avstängt. Välj annan väg.
Svar från Benganbus 2023-05-27 17:29
Jag kan hålla med om att det vore skönt att slippa köra då och då, tex vid en fjällresa! AI kör när bilen kommit litet utanför Gnesta och kör sedan vidare till Grövelsjön! :)
/B
Intressanta funderingar som alltid. Men det där med AI, nån måste ju be om tjänsterna också. Om AI står och producerar men ingen vill ha det kokar väl AI torrt vad det lider. Eller också lever den sitt liv. Och vi vårt. ?
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2023-05-29 07:33
Människan e nyfiken! Det kommer att bli som att lägga godis vid kassan! När man står där å väntar,
även om man inte tänkt köpa nåt! ;) :)
B)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg