Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6217 // Som sagt, Gnesta-Planket igen! Och idag Viksängen!

Och det skall nog fungera bra att bara vara på Färghuset! Jag gick runt huset i går och räknade hur många som skulle kunna få plats! Färghuset har även ett tak över bildplatserna! Och om det blir bra väder så ökar antalet bildplatser till över det dubbla! Ägarna av butiken Färghuset är införstådd med utställningen, Kul och trevligt som vanligt, sa dom! Jag gick även runt Godsmagasinet och tittade, men det är tyvärr inget att berätta om! Inget är för evigt!

För övrigt så fortsätter jag filmfotograferandet men viss inblandning av det digitala, tex med skanner och PS! Det underlättar! Men ibland känns det litet lokalt ensamt med filmfotandet, jag funderar på att lägga ut en fråga om det finns fler avvikare i Gnesta! Det kanske kan bli analoga lokala fikaträffar! Även om vi kanske bara blir två! :)

Tittade igen på programmet Idévärlden i SvT! Och Ulf Danielssons påstående om att dumheten har ökat! Det kanske inte är så konstigt säger han, för är man omgiven av en mängd hjälpmedel då behöver man ju inte anstränga sig! Vem behöver lägga något på minnet när det bara e att Googla? Även om det är fel upgifter man får! Och mycket av det vi omges av i den digitala världen blir dessutom distraktioner för vårt lärande! Påstår Ulf Danielsson!
Nåja, den som vill kan ju titta på programmet, det finns på SvT-Play!

För övrigt blir det ofta kvällpromenader i den här ljuvliga försommartiden! Carpe liksom! :) De e skönt att gå en runda innan läggdags och då passa på att stämma av dagen och livet! Och just nu e det folktomt på kvällarna i Gnesta! Men jag ser i alla fall på Sveriges matcher! :)

I dag fotofika på Viksängen! Det skall bli kul att träffas!
För vi är ju sociala varelser!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-05-25 07:32 | Läst 886 ggr. | Permalink
Jag tänker återgå till analogt i studion. Har precis dammat av 500 EL/M:en! Pålitlig arbetshäst.
Svar från Benganbus 2023-05-25 11:33
Spännande! Kommer du på fikat så får du berätta mera!
/B
Bra bild! Julia Cameron bakom kameran i vänstra fotot?

Kul med Planket! Jag shoppade faktiskt färg, provburk, i Färghuset för typ tre år sen. Kulören återfinns nu på fönstrerbågar och spröjsar på huset här på Gotland.
Svar från Benganbus 2023-05-25 18:39
Stämmer bra Måns, Julia Camerons bild!
Å det kanske blir mer färg från Färghuset i sommar! :)
/B
Hej Bengt, fint porträtt! På Camerons tid skulle man väl alltid vara allvarlig när man fotograferades? Det här alltursäktande leendet som nu finns i alla ansikten, både irl och på bild, var inte påkommet än. Ser du att platserna räcker skulle det vara roligt att vara med. Bestämmer jag bara tillräckligt långt i förväg så fungerar det. Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2023-05-26 16:38
Noterat din önskan! Återkommer i ämnet så snart jag kan!
/B(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg