Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6215 // Snart dags för ett utefotofika! Och hur långt räcker en mobiltelefonkamera?

Nu på torsdag så är det fotofika på Viksängen igen, och det vore trevligt att även sitta ute framöver! Om det är bra väder alltså! Här är det fotofika i Järna för några år sedan! Vad gäller mobiltelefonkamera, så tycker jag den räcker bra om jag bara skall illustrera i en blogg! Så många av mina bloggbilder är tagna med en iPhone, det är lättjobbat också och funkar bra som berättarbilder!

.

Vad gäller uteliv och sommar, hoppas det blir en fin sommar, lagom alltså! Här va det torrt! Och varmt! För några år sedan!

.

Det går att fota måleriskt med mobilkameran också! Räcker bra för en bloggillustration! För många läser bloggar i mobiler! (Grövelsjön)

.

Å skall man försöka vidarebefodra litet stämning, då behövs ingen superskärpa! (Gnesta)

.

Och om jag vill visa vilken kamera jag kommer att använda på söndag det funkar bra via mobilen! ;) Nåja, nog ordat om den moderna fotoapparaten som de flesta har i handen, eller fickan, numera! I dag blir det för mig en Leica Standard med en Zeissvidvinkel på 2,8/3,5 cm (för den riktiga fotograferingen), men jag har såklart en IPhone med mig! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-05-23 08:10 | Läst 743 ggr. | Permalink
Jag tycker att du skall fota med mobilen på söndag...
Jag kanske skall förtydliga min näsvisa kommentar ovan... :-)

Man behöver inte vara tant Aida med kristallkulan för att begripa vad mobilkameran gör och kommer att göra med vår fotohobby. Jag menar då den hobby som vi valde för länge sedan, för att vi tyckte att det var så kul.
Visst, man måste acceptera utvecklingen, att saker och ting efter hand blir något annat - men man behöver ju inte glatt hojtande såga på den gren man sitter på.
Men mobilen är en ergonomisk katastrof! Ytterst ovänlig att hålla i medan man fotograferar.
Insmuget i texten har jag skrivit, "för den riktiga fotograferingen"!
B)
N Thomas Meldert 2023-05-23 20:03
Garderar som Putte Kock =)
Jag vet ju inte riktigt vad som händer på söndag men kombinationen på sista bilden ser väldigt imponerande ut. Snyggt och professionellt med ett så kort objektiv med den öppningen. Gillar fö hela serien, mobilen funkar bra för mkt. Näst sista alldeles utmärkt, hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2023-05-23 22:10
Tack för kommentar och bildbetyg Björn!
Mvh Bengan(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg