Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6229 // Nostalgi eller va e det frågan om!

Men så här kanske det alltid varit? Nostalgi och att blicka tillbaka! Att längta tillbaka till gamla rutiner och tider! Ta som ett exempel, inom vårt ämne, fotografin alltså, så sätter en del fotografer äldre objektiv på sina moderna digitalkameror! Och man simulerar även analoga filmer, tex Tri-X och Kodachrome! Visst är det här litet märkligt? Och vad kan det stå för? ;) Som sagt har det alltid varit så här? Eller har nostalgin och tillbakablickandet ökat i vår moderna tid? Kanske känns vår fantastiska nutid inte riktigt bra, eller vad är det frågan om?  Någon som har nå'n teori?  :)

Vad gäller mig själv så fotar jag med ett gammalt 1930-talsobjektiv! Och ibland så sätter jag det här objektivet på en digitalkamera! Som på bilden härovan! Men hallå tycker nog vän av ordning, det är väl ändå aningen litet bortkastat, först gör tillverkarna fantastiska och superskarpa fotoapparater med tillhörande objektiv och så "förstör" en del det med att sätta gamla och kanske inte så skarpa objektiv på de här nya fotoapparaterna! Som sagt, va e det frågan om?

Men litet kul er'e! :)

/Bengan

Ps. Å kameran på bilden e inte den senaste modellen den heller! ;)

Inlagt 2023-06-05 08:23 | Läst 611 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
Vad spelar det för roll vilken burk som tar emot den bild du gör med objektivet. Det är du och gluggen som ser.
Det roliga är ju att kunna se hur bra din gamla Elmar är. Den där gluggen gör ju underbara färgbilder med dig vid knappen.
Ha en fin dag
Bob
Det icke-perfekta kan ha sin charm! Änglavingar sveper bort det alltför perfekta och bilden kan förmedla nåt annat.

Som i byggandet. Det handgjorda, icke helt millimeterexakta, har en annan sorts värde än den prefabricerade exaktheten. Tänk Arts and Crafts, Ruskin, prerafaeliterna.

Själv gillar jag det bonniga byggandet på landet. Inte perfekt, men kan ha nån sorts själ.
Hej Bengt.
Jag vill medge att jag är nostalgisk. Kanske har det också med ålder att göra? Jag var en veteranbilsentusiast i många år. Jag måste också erkänna att jag har anammat det nymodiga digitala. Nyhet interessen försvann sakta för mig, men när jag köpte min Fuji X100F hände något. Du förstår vad jag menar – möjligheterna med filmsimuleringar gav mig tillbaka min interesse för fotografering. Samtidigt som jag använder kameran var jag tillbaka i diabildsfotograferingens dagar – bilderna rakt ut ur kameran.
Med många vänliga hälsningar från Erik.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg