Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 62105 // Den gudomliga komedin!

G What do we do now?
D I don’t know.
G Let’s go.
D We can’t
G Why not?
D We’re waiting....

Beckett/Godot

Jag hade ett ärende till stan i går, Sundbyberg, och på hemvägen fastnade vi i en slags komedi! En informationskomedi! Vi lever ju i ett informationssamhälle påstås det! Mycket information är bra, har jag förstått! Det e alltså mängden som gäller! Inte om den stämmer! ;) Det va förseningar på pendeltågen när vi skulle hem! Men högtalarrösten, ljusskyltarna och tågpersonalen va tyvärr inte helt synkroniserade! Det är ny teknik det här! ;)
Och när vi klev på ett tåg, så sa föraren, innan tåget startade från stationen, att det ligger ett tåg alldelse bakom som nästan e tomt, så det e bättre av kliva av och vänta några minuter på det tåget om ni vill ha bättre plats! (För det va packat på det här tåget där vi befann oss) Vi klev av och fick vänta på tåget "som låg alldeles bakom" dryga fyrtio minuter! Under tiden hann informationsskyltarna för vilka tåg som inkommer till stationen växla slutstationer mellan Västerhaninge, Nynäshamn, Södertälje och Tumba innan Västerhaningetåget kom in till slut men det va inte det tåg vi  kunde ta!
Och var tjugonde sekund kom högtalarrösten och berättade att det va tågförseningar som berodde på litet olika saker! Inte helt synkat där heller vad gäller orsaken! Men jag kan sänka volymen på min hörapparater, så det va inga större problem att stänga av den här osammanhängade ljudkulissen!

Och det va min fru som sa det,
det här måste vara "Den gudomliga komedin!" ;) Aha, tänkte jag, hon e påläst!  ;)
Efter någon knapp timme kom vi i alla fall med på ett tåg mot Södertälje, det tåget som vi hade vänta på sedan vi klev av det tidigare fullsatta Södertäljetåget! Jag kom att tänka på  att när vi klev av tåget för att invänta det tåg som låg alldeles efter, så va det inte så många som klev av, för dom hade nog varit med om det här förr! Föraren bara luras! ;) Man vet vad man har liksom, e man på ett tåg så kliver man inte av! ;)

Och vi hade lyckligsvis en bil i Rönninge och hade vi inte haft någon bil där så hade vi även missat Gnestapendeln! Bil e bra att ha när man åker pendeltåg! Och nu fyra år framöver så verkar samhället även satsa på bensinbilar igen, för nu e det lockpriser på bensin!

Min fru sa något annat bra också, "himla tur att man inte behöver jobba, med tanke på pendeltågsresandet!"
Så vi tog den här "underhållningen" ändå med viss ro liksom! Vi behöver ju inte åka pendeltåg varje dag!

/Bengan

Ps Och min fru arbetar i Södertälje idag, det borde betyda att det är lättare att komma hem, trodde vi!
Men min fru ringde nyss "tåget e inställt, vi väntar på en buss som skulle ha kommit för en stund sedan!"
Jag själv håller mig i alla fall beredd med bilen, men väntar en liten stund, bussen kanske kommer! :)

Inlagt 2023-05-17 13:06 | Läst 612 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg