Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6207 // Tårtan nu på onsdag och några Gotlandsbilder!

Vi besökte några udda och litet undangömda fiskelägen med hjälp av en fastboende på Ön! Det va litet hemliga vägar dit! Ofta står det små sjöbodar/fiskebodar på de här fiskelägena! Bodarna ser ursprungliga ut på håll men tittar man in i en bod så kan man hitta både öppen spis och Tv! Men allt är inte indraget, vad vi såg i alla fall, utan vid vissa behov måste man gå ut, tex för att kasta sopor!

.

Annat intressant va den här vattenpumpen som stod vid den lilla hamnen, c:a två meter från saltvattenytan och där man kunde pumpa upp mycket gott dricksvatten! Vi prövade såklart! Vad gäller vatten, så drack vi avsaltat havsvatten där vi bodde! Det smakade bra!
Läs mera om avsaltat havsvatten!

Skrev om riktiga kameror i förra bloggen, åtekommer i det ämnet!

Och på onsdag så är det Tårtan igen! Gata Horns 32!
Från 15.00 c:a! Väl mött alla Aficionados!

/Bengan

Inlagt 2023-05-15 19:01 | Läst 712 ggr. | Permalink
Kul att få titta! Ska försöka leta.

Minns min byggnadsnämndsordförande Henning Jakobson som var mån om att inte krångla till det i onödan. Det behövdes inget bygglov för att byta skithusnärvel (och inte för något annat underhåll heller). Jag var lite betänksam då det gällde typ TV i strandbodi, men Henning menade att det alltid varit så att maken kunde ta sig lite ledigt från sin källing ibland och hålla till i strandboden.

Det där med salt resp sött vatten kan vara oberäkneligt. I bästa fall finns en sötvattenkudde i undergrunden ända ut till stranden och kanske ännu längre ut. Men ibland tvärtom, vi fick salt vatten mitt på ön då vi borrade. Det var fossilt, vi pumpade och pumpade och fick bra vatten.
Det var en rejäl närvel dom monterat..lite halvfärdig dock, vill gärna fasa av kanterna lite :)
Å vatten ja, grannarna i Boge får saltvatten i brunnen när det blir för torrt, ingen höjdare att koka kaffe på. Får importera från Slite eller som vi bunkrade husbilen vid kyrkan.
Trevliga bilder.
HaD/Gunte..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg