Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6192 // Det e många skrönor som sprids på nätet! Om tex. Fuji X100V! Och så Tårtan på onsdag!

Solbacka!  Solbacka har framför allt blivit känt genom journalisten och författaren Jan Guillou för hans bok Ondskan!

Och vad mera i Rohan då, jo: "In fact the series has become so desirable that it's almost impossible to actually buy an X100V (without paying a substantial premium over the list price). This may be a knock-on effect of the chip shortages and supply chain problems, post lockdown, an intentional restriction in supply to keep prices strong or the winding-down of production in anticipation of a new model, we can't be sure. But what we do know is that, if you want a small, hands-on street/travel camera with a 35mm equiv lens, you might have to look for a plan B".

Vad säger man om det? Är det en skröna? Eller en försäljningsgrej!

Annars så är X100 en speciell kamera, inte tu tal om saken! Och jag tror att en stor grupp köpte kameran i början just för den va så så lik Leica, visst Leica? :) Å vem vill inte ha en Leica! Men efter ett tag så bytte en del användare till en mer SLR-likande kamera, för det va den typen av kamera dom va vana med sedan tidigare! Å nu e det nog nästan bara Leicanördarna kvar i X100-gruppen! Tror jag! Å dom riktiga nördarna, de e dom som använder den optiska sökaren, vad annars? ;)

I går va det brasdags, och jag tog inte en enda bild på någon brasa! (Det e säkert någon annan som fotat brasan om ni vill se brasor) Och nu på onsdag så är det fotofika på Tårtan! Vi har fikat på Tårtan under säkert femton års tid! Svårslaget fotofikalängdsrekord? Hur som helst, fika från 15.00 nu på Onsdag!
Väl mött på Gata Horns 32 alltså!

Snart dags för filmframkallning också! Det skall bli spännande och se hur Sunny 16-mätaren fungerar efter så många år!

Vad gäller debatten om den växande dumheten i Sverige, som nog Ulf Danielsson startade, så vad tror ni händer om man lägger in fyrtio surfplattor i ett klassrum, stänger dörren och går ut, sätter eleverna igång och pluggar via plattan då? :) Jag tror det finns annat och mer intressant "lärande" på nätet! Och kuligare! Tex, bilar, brudar och snabba stålar! ;)

Även för vuxna finns grejer på nätet! ;) Så även vuxna glömmer tyvärr bort Homeros, Aeneinden, och Konsten att sköta en motorcykel för annat Tok! ;)

/Bengan

Ps. Tv-tips! SvT! "The Responder"
"Färgerna är intensivare, utsnitten mer expressiva och det bullriga ledmotivet av Tramp Attack, interfolierat med ljud från trafik, sirener och polisradiomummel är befriande efter alla melankoliska och pretentiösa låtar som har fått signalera kvalitetsdeckare ända sedan Choir of young believers satte ledmotivet till ”Bron”. Gatulivet har ett annat klös och vanvett än man är van vid - lamadjur, rävar, brinnande bilar fladdrar förbi i vinjetten - och både gangstrar, poliser och pundare är mer utsatta, dummare och därmed (surprise!) mindre förutsägbara än de smått överintelligenta karaktärer som brukar befolka polisserier och vid det här laget borde ha utrotat brottsligheten om de fanns"   (DN).

Inlagt 2023-05-01 09:04 | Läst 865 ggr. | Permalink
Talande bild om skolans öde!

Jag har faktiskt bott på Solbacka. Inte så länge, det var nån enstaka övernattning i egenskap av gäst till nån som jobbade där, men ändå. Det var en typisk överklassmiljö, d v s enkelt lite över gränsen till torftigt i de bakre regionerna.

Solbacka höll säkert reda på Homeros, kanske på Aeneiden, men jag undrar om inte boken om motorcykeltrippen till huvudpersonens gamla läroanstalt inte hittade dit eller stod i giftskåpet.
Moderna hade en utställning om fotografins historia för några år sen. Där kunde man se att det inte tog lång tid från att det fixerade fotografiet uppfanns tills det användes för att prångla ut foton av lättklädda damer. Så du har nog rätt om vilka ämnen som spontant skulle studeras av ungdomen ;)
”så vad tror ni händer om man lägger in fyrtio surfplattor i ett klassrum, stänger dörren och går ut, sätter eleverna igång och pluggar via plattan då? :) ” Tror jag har svar på frågan, empiriskt dessutom :-)
Ulf Danielsson är en klok man. Och underhållande.
/Gunnar s
Ja, X100 någonting har jag varit sugen på länge och den senaste är ju så dyr och verkar inte gå att få tag på.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg