Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6190 // Ny dag med promenad och Less is More!

Vi har ju köpt en "ny" bil men bestämt att vi skall försöka gå mera! Så vi går ofta till butiken för att handla! Om det inte är helghandling med tunga saker eller störtregn! Vi tar varsin rygga och så iväg! Kamera e såklart också med! Numera analog! Men jag har reservkamera, iPhonen! I går passerade vi Rock-Rubens skivbutik på väg till Hemköp, vi snackade en stund och jag tog några bilder! "Jag kan inte visa någon bild direkt" sa jag! "Inga problem, jag såg va det va för kamera" sa Ruben!

Och hos en del fotografer, gäller även mig själv, att när man fotat under ett antal år, och då mycket digitalt, så vill i alla fall jag pröva att fota mera med film igen!  Kanske bara för att se om jag klarar av det! Det som jag lätt klarade av förr! Det blir Slow Photography och en mer eftertänksamhetens fotografi! Det e nog ingen nackdel, med eftertänksamhet alltså! Och Less är nog More också!  ;)

Less is more är inom konst- och arkitekturdebatten en paroll som myntades av den tyske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Parollen beskriver vikten av formens renhet, för att uppnå den ultimata estetiken. (Wikipedia)

I dag ut till Skottvångs gruva för en Sörmlandsledspromenad, med kanske regn på eftermiddagen! Vi försöker komma dit på förmiddagen! Men vi tar bilen dit! :)

/Benga

Ps. Inget regn i Skottvång men litet blåsigt, så det tog en stund innan vi hittade en bra läplats för fikat! 

Inlagt 2023-04-29 07:15 | Läst 1301 ggr. | Permalink
Skottvång har jag besökt en gång, trevligt ställe för fika.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg