Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6187 // Homeros och om en del annat! Även om Leica!

I går va det en viktig dag för mig! Jag bytte tandläkare! Ett stort steg för mänskligheten, i alla fall för mig efter dryga trettio år hos samma tandläkare! En trygg och bra tandläkare som tyvärr måste stänga sin mottagning! Och efter undersökningen hos den nya tandläkaren, så så frågade han: "Är jag godkänd? Får jag fortsätta!" Det får du sa jag och det tog vi i hand på! Och allt va väl i munnen, i alla fall för tillfället, och han kallar mig för nästa undersökning! De e bar. så jag inte smiter undan! ;)

Efter det så firade vi, för jag hade trevligt sällskap med mig, med att köpa var sin bulle till kaffet! Vi hade tagit med oss en thermos med kaffe, för att både köpa bulle och kaffe inne på ett fik, ligger litet över vad vi tycker är rimligt just nu! Vad gäller thermos hade vi köpt en ny thermos på Biltema! En thermos jag letat efter länge! En thermos utan läckande ventil inne i plastskruvkorken! Den här thermosen hade ingen ventil, utan bara en väl fungerande plastskruvkork med en bra packning och två muggar i toppen av thermosen! Som fjällvandrare vet jag, att ventiler, speciellt i en thermos, alltid läcker i ryggsäcken! ;)

Och så va det bokrensning på biblioteket i Gnesta i veckan! Inget bokbål alltså! ;) Dom rensar ut böcker då och då som sällan läses! Hittade två böcker! Nåja, den ena boken hittade min fru! Homerosboken! Hon ser ofta bra saker före mig! Tex när vi va nere på Näset, (Falsterbo) så hittade hon alltid Bärnsten, jag hittade nästan aldrig Bärnsten!

.

Här e från Homerosboken!

.

Här är från universumsboken!

Och så har vi köpt ny bil! :)  Nåja, inte helt ny, utan tre år gammal, men den hade bara gått 1000 mil på de här åren! Och bilen doftade faktiskt ny! Det va en leasingbil som någon verkar haft som reservbil! Vi ville ha en bil som gått färre mil att åka på, för den förra bilen hade nu gått över 11000 mil! Den nya bilen e likadan modell som vår tidigare bil, men litet kortare bara! ;)

Ok, foto va det också! Och om Leica! Tidigare tyckte jag Leica Q va en töntig kamera, det tar jag tillbaka med råge! ;) För jag såg att fotografen Julia Dean använde en Leica Q!
Se här!
Man e inte sämre än att man kan ändra sig!

/Bengan

Inlagt 2023-04-26 07:39 | Läst 1138 ggr. | Permalink
OK - en illustration är en illustration. Den skall leda tanken i rätt riktning. Ändå kan jag inte annat än undra hur man kan ange storleksrelationen av något som man säger sig inte ha en blekaste aning om... :-D
(det är inte bara nätet och Wikipedia som man kan gnägga lite åt ibland).
Grattis till ny tandläkare! Homerus skulle man nog läsa, jag har nöjt mig med Eyvind Johnsons Strändernas svall som jag tyckte mkt om. Och mörk massa och mörk energi vet vi inte så mkt om mer än att det tycks utgöra ca 95 % av universum. Annat än att den mörka massan för att universum skall hålla ihop som det tycks göra och energin för att förklara expansionen o accelerationen av expansionen. Roligt och spännande! Nyss hittade man ett supermassivt svart hål med en massa som 30 milliarder solar, undrar hur många såna det finns? Kanske dom klumpar ihop sig nånstans också? Bilen behåller jag dock, den har bara gått 39700 mil…….Tack för trevlig blogg!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg