Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6182 // Eftertankens kranka blekhet.... Så kom till slut dagen!

Att läsa DN på nätet har gått bra, hyffsat bra så att säga, då jag kan "göra om" DN till en e.tidning! (Då slipper jag de fladdrande, och för mig störande annonserna i texten) Men i dag kom bakslaget, ett mycket läsvärt nummer av DN, där jag skulle ha haft tidningen på papper för att kunna spara den! I alla fall någon vecka! Just för att innehållet inte skulle försvinna i internethavet och den stora glömskan efter bara en dag! Den stora glömskan e dagens internettid! För efter några dagar så e det mesta glömt, för det kommer hela tiden "nya härliga nyheter!"
Och så kan man klippa ut artiklar i en papperstidning och spara!
Jag visste att den här dagen skulle komma!

.

Canon 1,5 / 35 mm!

Annars så framkallade jag två rullar film i går och skall skanna några rutor senare, kanske idag om jag hinner! ;) Det här med att fota analogt, det räcker  bra för mig, även om jag fuskar litet och fotar digitalt vid trängande behov!
Men det e svårt att hålla sig till en enda analog kamera en lägre tid, för det här är intressanta grejer! Och ibland har kameran en fotohistorisk bakgrund! Historia är viktiga saker! I alla sammanhang!

/Bengan

Ps. Läste i E-DN om "Ebo-lagen, den största orsaken till segregation" Sedan hittade jag inte artikeln i den vanliga internet-DN! Men artikeln kanske låg någonstans, litet svårare att hitta bara! Den ligger i alla fall på förstasidan i E-DN och då även i pappers-DN! Vad gäller historia alltså!

Inlagt 2023-04-22 08:01 | Läst 814 ggr. | Permalink
DN har väl ett arkiv där man kan läsa gamla nummer igen?
Tycker det är lättare att spara digitala tidningar, en skärmdump på precis det man vill ha. Ibland kan man även spara ett bokmärke digitalt.
Dom säljer lösnummer av DN i Pressbyrån! :-)
Svar från Benganbus 2023-04-22 11:14
Har du sett priset! :)
/ B
Jag kör sen många år med annonsblockeraren Adblock plus. Det var David som tipsade sen jag klagat på en del jobbiga annonser här på Fotosidan. Jag tejpade fast pappskivor på vårsta ställena på skärmen för att slippa blinkandet.

Man missar ju annonser och nån gång uppmanas man ta bort Adblock för att få läsa nåt annars låst innehåll, men på det hela taget är det mest fördelar.

Jag har ju DN på nätet men tittar sällan på e-tidningen, ska nog kolla där lite mer!
Du får väl skriva ut på din ägandes skrivare - så får du papperstidning i alla fall... :-)

Det är ju så att vill man spara något dokumentsäkert, så är det fysiska original som gäller. Det valde du bort.
Vet inte hur E-DN fungerar där, men med E-SvD kan man vid behov ladda ner en PDF-fil med en hel tidningsdel. Där kan man sen välja ut just den aktuella sidan och skriva ut den eller spara digitalt.

Och småsnuttar, enstaka bilder o d kan man knipa med Skärmavbildning direkt.
Å ingen kommenterar det finstilta i bloggen, efter PS alltså, inte ens Södertäljebon! ;) :)
För alla bloggar e inte riktigt vad dom verkar vara! ;)
B)
Ännu ett finstämt porträtt, som "indragare" till en sedvanligt bra morgon (förmodar jag )fundering.
//Conny



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg