Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6180 // Gotland!

Fortuna!

Vi besöker Gotland några gånger per år, men på våren och hösten, det är litet lugnare på Ön då! Men det väsentliga är öppet, tex Bakfickan och några andra fina matställen och vandringsplatser! Jag var första gången på ön under 1970-talet, då cyklade vi! Från Fagersjö (utanför Stockholm) till Nynäshamn för färjan, och sedan cykling upp till vandrahemmet på Fårö! Under samma dag! Nu e vi litet äldre så vi tar bilen! Men vi cyklade faktiskt på Fårö förra hösten! Och en M Leica e fortfarande med! Då som nu! En analog M Leica såklart! :)

.

Oväder på ingång över Fårö!

Jaha, å vad e det för speciellt med Gotland då undrar säker nå'n! Jag vill tyvärr inte berätta om allt det spännande som finns, då förstör vi bara för oss själva! För vi gillar lugnet, den udda och speciella naturen, miljön, den fantastiska historien som finns på ön, tex Beowulfs hus! Men även annat udda, ovanligt och som ofta är fantastiskt och otroligt vackert! Det fina berättar vi bara för våra nära vänner! ;) Dom kan gärna komma och göra oss sällskap!

Det här känns kanske litet snålt vad gäller information om det fina på Gotland, men ett smultronställe vill man såklart behålla för sig själv! ;)
Annars blir smultronen ganska lätt nedtrampade! ;)

Så var'e med det!

/Bengan

Ps. Och några fina och insäljande bilder från Ön visar jag såklart inte heller! :)

Inlagt 2023-04-21 07:57 | Läst 919 ggr. | Permalink
Mycket fina stämningsfulla bilder. Gillar särskilt den andra. Jag försökte besöka ön någon gång, det är omöjligt, ständigt fullbokad överallt.
Hälsningar Halina
Svar från Benganbus 2023-04-21 08:56
Tack Halina! Försök att göra ett ev. besök under vår och höst, då är det lugnare på Ön!
Hösten kan vara väldigt fin!
/B
Alla som varit där har sina egna goda minnen. Jag också =)
Beowulfs hus!
Ja - var skulle han annars ha bott - som Gräslund sa... :-D
Vi är ju på Gotland flera gånger om året då vi råkar ha ett hus där. Jag tar alltid med kamera och lämpliga gluggar men det blir alltför sällan tid över för några fotoexkursioner då renovering av huset tar mycket av tiden. Fårö är fint men ligger "långt" bort för spontana utflykter. Någon rundtur blir det varje år när vi har gäster. Gotland i snöstorm är något annat när man håller på blåsa omkull med kamerastativ och allt :)
I maj blommar rapsfälten, vallmon och blåklint kring midsommar, för den som gillar blommor i stora mängder. Kolmörka stjärnklara nätter höst och vinter för den som vill avbilda stjärnhimlen.
Svar från Benganbus 2023-04-22 08:36
Det låter väldigt trevligt, att "råka ha ett hus där!" :)
Vi känner det som en liten utlandsresa när vi åker till Gotland! För Gotland e ett litet ovanligt Sverige!
Fint ställe alltså!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg