Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6179 // Det är det här som AI handlar om! Ekonomi! :)

Ett litet hus vid havet! :)

Vad gäller AI så tänker man nog på det man själv håller på med, kan det förändras? Och vi tänker nog på vår hobby, fotografin!
Här är nog ett bättre exempel vad som e Pg! Man måste tänka litet större än vår fotografi! ;)
Nu börjar AI-modellerna gå på catwalken
https://www.dn.se/kultur/nu-borjar-ai-modellerna-ga-pa-catwalken/
Sedan finns det ekonomiska fördelar med att använda AI-genererade modeller. Bland annat slipper klädföretagen att anställa fotografer, hårstylister och makeupartister inför modevisningar och fototillfällen, vilket besparar företagen både pengar och tid.”

– Först och främst är det här inte något som kommer att slå mot de redan etablerade fotograferna eller modellerna utan mot de som är på ingång!
Precis, de som är på ingång i de flesta yrken där AI kan göra det billigare!"

Bara fantasin sätter gränserna på vilka ingångar i arbetsmarknaden som berörs! Och man kan absolut sätta AI på att svara på den här frågan! Och be AI ge  förslag på vilka arbeten som AI kan göra lika bra eller bättre och framför allt billigare! :)

Kortfattat, företagen tycker AI är mycket intressant! Det kommer att ge ekonomiska fördelar! Tänk en arbetskraft utan de mänsliga tillkortakommanden som alltid finns där människor finns!  :)

Sedan finns det andra fördelar, tex att AI sanolikt kan avgöra bättre om hudförändringar är farliga eller inte! Läkarstöd liksom!
Men en sammanfatting, den härliga framtiden är här vare sig vi vill det eller inte! :)

/Bengan

Ps. Man har ju planer på självkörande lokaltrafik i några storstäder! Nu tassar jag in på ett farligt område! Ni fattar va?

Inlagt 2023-04-20 07:13 | Läst 1182 ggr. | Permalink
Detta med AI poppar ju upp överallt. Att hejda utvecklingen blir som att slåss mot väderkvarnar.
Själv har jag upptäckt att Topaz gör underverk med mina äldre negativ tagna med halvdåliga objektiv. Är det fusk?
Din bild väcker frågor, precis som en bild ska göra. Vad är det för något du fotograferat?
Svar från Benganbus 2023-04-20 08:45
AI kommer sannolikt att betyda både för och nackdelar, det gäller att hålla koll bara! :)
Bilden är tagen på Gotland, i ett område som heter Furillen! Det är en slags hotellverksamhet där nu, tidigare va det kalkbrott!
/B
https://gotland.com/companies/fabriken-furillen/
Det kör förarlösa bussar i Kista sen flera år tillbaka
Mysig stuga!

Förarlösa fordon rullar försöksvis lite här och där. I Sverige behövs än så länge tillstånd och förare utanför fordonet. Den föraren kan via länk ha uppsikt över flera fordon.

Om kravet på förare utanför fordonet slopas skulle pendeltågen slippa strejkande förare. Lönekostnaderna skulle minska. Biljettpriserna sänkas.
------
Men nu märker jag att detta är helt orealistiskt. Biljettpriserna måste nog höjas för att täcka investeringarna i IT-tekniken och höjda avkastningskrav i trafikföretagen.
Rätt vad det är har vi kundlösa butiker - eftersom alla jobblösa människor inte har några pengar. Sedan behöver affärsägaren inte gå till jobbet mer - utan där står en ägarlös butik. Den tomma butiken kan sedan omvandlas till uppställningsplats för AI-moduler - om nu inte dom också är lösa på något vis... :-D
Som jag sagt till dig tidigare så finns det många områden där mina uppdrag minskat beroende på datarenderingar och artificiell intelligens. Men som tur är finns det några områden där AI aldrig någonsin kommer att fungera. Men man ska aldrig säga aldrig.
Jag har bläddrat litet på nätet och förstår vad AI kan användas till och kommer att användas till! Och det är mycket för att effektivisera saker för företagen! Även effektivisera i vården och skolan!
De optimistiska tongångarna vad gäller AI påminner om det jag läste i Teknik för Alla under 1950-talet, om att vi i framtiden bara skall behöva jobba fyra timmar om dagen, bo i höghus och ha egen grönsaksodling på den jättestora balkongen och ha en flygbil till jobbet!
Men det blev litet annorlunda! ;)
/B
syntax 2023-04-20 11:53
Det blev visst rätt annorlunda... :-)
Men du och jag som var med för så länge sedan, och som kommer ihåg - är ju rätt störande typer när det nu skall snackas.
Måns H 2023-04-20 12:23
Flygbilarna har haft svårt att lätta, men snart kommer din personliga drönare som med autopilot tar dig dit du vill.

En annan sak jag minns från Teknik för Alla var en serieteckning från andra halvan av 1940-talet. Världshaven steg och man vallade in kontinenterna med hjälp av gigantiska maskiner som tillverkade allt högre vallar av metalloglass. Har letat men inte hittat serien.

Troligen Buck Rogers som annars körde rymdskepp eller kröp omkring i gångar som han skapade med som desintegratorspistol.
En större fara är nog inom politik och försvar.
Vidare kontroll av medborgare.

Marknadsdominans i högre grad än nu med sociala medie-företagen och Google. Teknik som Microsoft och troligt någon ny AI-dominant
de e tur att man har en mysig ombonad egen liten bubbla å va i :)
Svar från Benganbus 2023-04-21 16:11
Gillar din ståndpunkt Ronny! 😎
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg