Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6177 // Sunny 16, men AI är ändå framtiden för fotografin! :)

* Uppdaterat! Lägger till en länk om den fotografiska framtiden! AI som skapar bilder! Å visst ser ni att bilderna är skapade av AI, men vänta några månader tills AI fått träna litet mera då minsann! Här några exempel från Petapixel!
https://petapixel.com/2022/12/01/victorian-era-people-who-never-existed-these-portraits-were-ai-generated/

Ni kan själv söka på nätet vad gäller AI-genererade bilder!
The Brave New World in Street Photography! :)

Och som sagt i går tog vi en promenad igen! Vad annars skall man göra som pensionär! ;) Nåja, vi gick till butiken och handlade (vi har faktiskt bil) och vi tog "genvägen" genom ett skogsparti och sedan genom ett äldre industriområde där viss verksamhet fortfarande pågår! Fast det e aningen sunkit det här området men därför intressant! Men här går man inte på kvällen! Vi köpte även bröd i bageriet på hemvägen! (Ursäkta oss Hemköp) Till slut kom vi ändå hem och kunde ta en påtår! Puh! Det va enkel fotopackning, en kamera, ett objektiv, en film och ingen exponeringsmätare utan "mätaren" va Sunny 16! Nu e jag såklart ringrostig vad gäller Sunny 16, men jag måste ibland pröva det som jag använde för en fyrtio till femtio år sedan! Å inte gå och vara så himla orolig över exponeringsresultatet!
Förr va jag inte orolig! :)

/Bengan

Ps.  Sunny 16 från forntiden!

Inlagt 2023-04-18 07:17 | Läst 1123 ggr. | Permalink
bra bild :)
Svar från Benganbus 2023-04-18 07:48
Tack Ronny!
Mannen kallades för Rödskägg och bodde i Rönninge söder om Stockholm och va en skräck för många! Men så här på tumanhand så va han trevlig! Kanske blev han litet högljudd när han drack! ;)
/B
Fin bild på Åke!
Svar från Benganbus 2023-04-18 09:13
Tack Stefan!
/B
Fint och varmt porträtt, Bengan. Nära ting.
Jag förstår inte riktigt hur man kan se att en bild är genererad av AI. Jag kan se att en del bilder har onödigt bra skärpa för att vara äkta. Sååå bra var nog inte objektiven då. Men en del bilder har jag svårt att avslöja. Men det är klart, om någon säger att det är fejk så är det väl det.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg