Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6176 // Nutida fotografi är speciell! Och jag är inte riktigt klar över vad det handlar om! ;)

Alltså, jag försöker komma på vad det handlar om, en längtan tillbaka kanske? Till en annan tid kanske! Va det bättre förr? Eller va det kanske mer spännande förr? Jag menar att man numera i vårt ämnesområde försöker härma den fotografiska forntiden! Utan att behöva anstränga sig alltså! ;)
Ursäkta, de va inte snällt sagt! ;)

Men det finns många hjälpmedel för att komma tillbaka, här är ett i högen!
https://leicarumors.com/2023/04/11/alexonraw-released-new-remastered-film-styles-for-capture-one.aspx/

Och man kan även använda äldre objektiv på sin nya digitalkamera, och det nytillverkas även äldre objektiv! Objektiv med litet optiska skavanker! Det tillverkas även superskarpa objektiv, utan skavanker, men utvändigt ser objektiven gamla ut! Och numera finns det digitala kameror som man bara kan fota svartvitt med!

Visst e det en konstig tid! Man verkar inte vara riktigt nöjd med tillvaron som den är, med den nya härliga, snabba och skarpa tekniken! I alla fall så är inte alla nöjda! Och om tillräckligt stora grupper inte riktigt är nöjda så upptäcker "marknaden" det! Visst e det spännande! :) 

Jag e inte riktigt där än, jag menar att jag använder fortfarande en riktig äldre kamera och med svartvit film! Riktiga gamla grejer liksom! :)
Och det blir inte så skarpt, och det tar litet tid att få fram bilden men det blir naturligt oskarpt!  ;) Som äkta fotografi skall vara! :)

/Bengan

Ps. Jag har såklart en digitalkamera, så jag e inte helt bakom i nutiden! :)

Inlagt 2023-04-17 08:19 | Läst 632 ggr. | Permalink
Jag tror det var Paulus skrev om förnöjsamhet i positiva ordalag.
Det är kanske inte så konstigt att folk tröstar sig med lite nostalgi. Samhällsutvecklingen har de senaste årtiondena varit rent katastrofal. Vanligt folk får det sämre och sämre.
Då tänker man gärna tillbaka på en tid när så mycket var bättre.

För inte så länge sedan när någon hävdade att det var bättre förr, så kom det en kör uppräknade argument som skulle styrka att det minsann inte var bättre förr. Hela det där snacket har tystnat - av uppenbara skäl.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg