Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6161 // Det kanske är en reaktion mot en viss fartblindhet? Att fota analogt!

Med 5 cm normalobjektiv! :)

Nu blir det litet av en generalisering, men en viss sanning bör det nog finnas! :) Alltså, många gånger så uppfattar jag de förbättringar eller förenklingar eller moderniseringar vi får i våra liv som litet störande moment! Om man tar några av de saker som tillkommit, så kan det gå bra, men när alla samhällsfunktioner och privata aktörer som vi måste använda oss av kräver läsenord/inloggningar/klubbmedlemskap så blir det ganska mycket tid som går åt till det här! Och alla nya hjälpmedel kräver instruktioner, instruktioner som det tar tid att gå igenom! Som tar tid från min egentid! Tycker jag! (För jag behöver ofta en hel del egentid)

Nu kanske andra människor inte behöver så mycket egentid, så jag kanske e ute och cyklar med ett problem som kanske bara berör mig! Misstanken om det finns i bland, när jag sitter och tänker och nå'n säger, "nu måste vi göra något, här kan vi inte sitta hela da'n!" Vi kan nog även ha olika tidsuppfattningar såklart, för vi hade inte suttit så länge och jag hade suttit och tänkt! Och när jag tänker så tycker jag att jag ändå gör något! Tänkade e i alla fall ett slags görande för mig! Fast det kanske inte syns så mycket utåt att jag gör nå't när jag tänker! ;)
Hur som helst, det e ganska mycket numera! Mycket hjälpmedel också!

Det e något likande med dagens kameror! Mycket innehåll är det i dessa kameror! Man kan göra många, många inställningar! Det e nog en del av en slags valfrihet! Fast ibland kan jag undra, ursäkta, om det händer något annat och kanske viktigare för oss när vi är upptagna i vår valfrihet! Litet av det finstilta som vi aldrig hinner att läsa! ;)

Och jag fotar analogt ett tag nu! Tycker det motverkar en viss fotografisk fartblindhet! Och så e det litet utmanande!  :) Men jag fotar inte med kameran som syns på bild, utan med en modernare Nikon som har ett elektroniskt hjälpmedel! Inte stjälpmedel! ;)
/B

Ps. Sökte efter "fartblind" på nätet men det blev bara träffar på bilskolor! Konstigt, tycker det borde finnas andra typer av fartblindhet!

Inlagt 2023-04-04 08:59 | Läst 945 ggr. | Permalink
Fotade digitalt i helgen och kom hem med färre bilder än om jag hade haft en analog kamera med mig. Filmtänk =)
Snygg gammal Nikon F!
Så här utan det överklumpiga mätprismat ser man rätt tydligt ursprunget, att det är en Nikon SP med spegelhus istället för mätsökare.
N Thomas Meldert 2023-04-04 11:22
Det prismat är ju lika nätt som Olympus OM. Det förvånar mig att de inte höll fast vid det. F2 m fl är ju bastarder i jämförelse.
syntax 2023-04-04 11:34
Jo - men det var ju lätt när det inte innehåller någon mätare.
Wolfgang 2023-04-04 12:03
Jag håller med att den här är snyggare än min F2, men tanken var väl att kunna byta mellan olika ljusmätare och en mängd olika mattskivor som är anpassade för olika brännvidd. Mvh Wolfgang
syntax 2023-04-04 14:01
Fattar inte på vilket bananskal F2 halkade in? Detta är ju en Nikon F.
Exponeringsmätarprismat till Nikon F var en jättelik extremt ful tingest. Därav behovet av prismat utan exponeringsmätare. Vi kan ju se i Bengans bild att det gör det hela till en rimligen smidig och snygg kamera - men då fick man ha en lös mätare i fickan.
Fin kamera! Dom går fortfarande att köpa för rimliga pengar.

"Och när jag tänker så tycker jag att jag ändå gör något!". Bra tänkt tycker jag!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg