Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6158 // Foto är ofta en ensamsport! Speciellt gatufoto!

Alltså, vi är nu åter och till "dom-debatten" i Sverige! Men det känns bra att ha talat litet som Ulf Lundell under åren! Det e nog mycket en klassfråga! Så jag e nöjd i det avseeendet! Jag e nog nöjd med det mesta vill jag nog tillägga! Även med debatter, för vad e alternativet! Jag tror det har med åldern att göra, eller kalla det kanske för livserfarenhet? Och just nu e jag också mycket nöjd med att läsa pappers-DN liggande på bordet! Jag läste så klart DN i Spanien, men det blir en annan sak! Och så va det varmt i Spanien, så att komma från plus 28 grader till plus 4 det va även det en upplevelse! :)

.



Och så att flyga, som kan vara en känslig fråga! Jag har flugit några år, från 1956 c:a, men känner numera stor tveksamhet att flyga! Ursäkta! Men visst e det fantastiskt att kunna förflytta sig snabbt om det är viktigt! Men som sagt, numera känns flygandet för mig mer tveksamt pga. klimatproblematiken! Och jag misstänker att det även kan komma frågor från barn och barnbarn om hur jag lever och har levt! (Det e dom som kommer att få städa upp efter mig)

Och så att fota utomlands! Med alla fantastiska färger på mat, människor och annat exotiskt som jag vill visa med kameran men där jag inte känner till kulturen tillräckligt för att det skall bli bra! Och när jag e utomlands så är jag sällan ensam! För mig är foto/gatufoto ensamhet! Men jag började i alla fall med att ta några bilder med Contax G2 men insåg att det här blir inte bra, och gick över iPhone i stället!

Så kan det gå! :)

/Bengan

.

Ps. Skall  försöka framkalla en utlandstagen film nu i veckan!
Och så va det mycket trevligt att återse Nikon FE! :)

Inlagt 2023-04-02 09:17 | Läst 611 ggr. | Permalink
Jag minns tidningen Se. Mycket foto där.

Redaktören, det var väl Rune Moberg, publicerade en insändare som fördömde Se och dess medarbetare. Det stod ungefär "era dommande språkjävlar". Då - det var väl i början av 1950-talet - kändes det direkt ovanligt att en tidning tog in en sån insändare och detta utan att ens gå till motangrepp.

Jag dommar emellanåt. Kör emellanåt,med skiftande framgång, de och dem.
Jag håller med AnnaLena Laurén i DN: https://www.dn.se/sverige/anna-lena-lauren-dom-ar-bara-en-liten-del-av-ett-mycket-storre-problem/
särskilt: ”i ett litet hörn av Gallien fortsätter motståndet. ”
/Gunnar S



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg