Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6152 // Finns flygskam kvar och ni har sett bilderna tidigare!

Vi har flugit till Spanien och jag undrar om det fortfarande e skamligt att flyga? Nu flyger vi inte så ofta, det va sex år sedan vi flög senast, men ändå! Nå'n som vet det senaste om flygskam? Kan man ha vissa saker till godo? Tex att vi spar på annat? Boende, ätande och resande, typ att vi reser mycket med pendel hemmavid?

Vad gäller semesterbilder, nu från Spanien alltså, så har ni redan sett dom, ni vet, vad vi äter, havsutsikt osv, osv, så dom slipper ni! Bussigt va! :) Men, jag fotar analogt! :) Litet av kemikazefoto alltså! Om det blir nå't bra kanske jag visar något senare! :)

Hur som helst, nog för nu från en iPhone 5s i Torrevieja och ha det så bra!

/Bengan

Inlagt 2023-03-26 18:57 | Läst 953 ggr. | Permalink
SUV-skam borde vara mer aktuellt!
Nä, det tycker jag inte att du ska ha. Jag har det inte för egen del. Är barnlös och det gör tydligen en stor skillnad på CO2-utsläppen som jag orsakar. Med gott samvete tar jag mig till NYC tur/retur snart. Skall bli kul! Ha det så roligt i Spanien. Förväntar mig en massa bra foton från dig när du tagit igen den jobbiga och onödiga framkallningen som den analogfotograf du är!
Är det nån som vet vart Greta tog vägen?
syntax 2023-03-26 22:12
Hon sitter väl på sin rumpa någon stans - och uppmanar andra att göra saker.
Khalad 2023-03-26 22:23
Hon har fullt upp med att protestera. För någon månad sen var hon i Tyskland och protesterade när en by skulle rivas (bestämt för länge sen) för brunkolsbrytning, Tyskland behöver bränna mer kol för eltillverkning nu när de sista reaktorerna ska stängas i vår. Så har hon varit i Norge, kommer inte ihåg säkert men tror det gällde dom nordligare oljefälten, och nu senast är hon med i ungdomsgruppen som ska stämma svenska staten för att den gör för lite på miljösidan./ Björn
ztenlund 2023-03-27 22:16
Inte alls, hon var i Norge och protesterade mot en hög vindkraftverk som står på samisk mark och som fått någon sorts nej efter att de redan uppförts, och som står kvar.
Det finns olika sidor dr man kan räkna ut sitt CO2-avtryck per år. Så resans CO2 ska väl delas på sex om det är sex år sedan sist. Man kan minska sitt avtryck på många små och vardagliga sätt :-)
/Gunnar s
Tänk så här Bengan: Ni var kanske 162 personer ombord. Planet tankades med 10.000 liter flygbränsle (2.400 kg/tim). Ni flög 270 mil. Detta gör 0,23 liter/mil i förbrukning per person. Min moppe drog mer......Och fort gick det också :-)
mombasa 2023-03-29 16:54
Man kan lägga till en tanke; om planet hade varit halvfullt, 81 passagerare hade det då dragit 1,2 ton bränsle? Om det mot förmodan flugit tomt, hade det då dragit 0 ton bränsle :-)
Skämt åsido men det finns fler parametrar när manräknar på flygets kostnader och klimatpåverkan.
Ha en fortsatt trevlig semester
/Gunnar S
Sven Blomquist 2023-03-29 17:14
Flyg mindre är svaret.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg