Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6151 // Rapport från en diskbänk! Since 1962! :)

Jag har framkallat svartvit film sedan tidigt 1960-tal, och har gjort det i ett kök! Nu har jag visserligen bytt framkallningsdosa, gått från en Kinderman ståldosa till en LPL-plastdosa! Progress liksom! Och bytt film har jag ju också gjort, från Tri-X till Ilford HP5+! (Mera progress) Kodak tog bort en del silver i Tri-X för ett antal år sedan och påstod att det skulle inte betyda något och jag kämpade på med den "nya" filmen men har till slut, efter tips från fotovänner, upptäckt att HP5+ e lika bra, eller bättre än Tri-X! Men många fortsätter ändå med att fota Tri-X för filmen är ju ikonisk! Även om Tri-X e litet sämre numera! :)

.


Det tar en dryga halvtimme för mig att stoppa in rullen i dosan, framkalla, skölja och hänga upp filmen för torkning! I vårt nya boende torkar filmen på någon timme i duschkabinen! Tror det beror på frånluftsvärmepumpen i huset! Och se'n nedklipp av filmen och skanning och så ut på nätet! Voila!

Vad gäller kameran jag använder just nu, Nikon FE, så e det en nostalgikick att fota med den, och FE fungerar utmärkt även i vår nutid!

Inte så mycket mer att orda om idag, men tyvärr så skinner solen här i Gnesta, inte mycket till fotoväder alltså, men vädret brukar ändra sig! :)

/Bengan

Inlagt 2023-03-23 08:16 | Läst 706 ggr. | Permalink
Solsken funkar bra för svartvitt
E d soligt kan du exponera längre och framkalla kortare så blir gråskala fin.... Om du vill.
Jerry
Svar från Benganbus 2023-03-23 10:04
Tack för tips Jerry!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg