Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6139 // Att följa med! Och så Postnord! Längre ned på bloggsidan! :)

Då och då när jag loggar in på datorn in kommer budskapet att något i datorn är uppdaterat, och ofta med förklaringen att "vi har gjort det enklare för dig, och snabbare!" Och om man har synpunkter på det här, för att man tycker att man redan har en väl fungerande rutin, då kan man anses ligga litet efter i utvecklingen! ;) Men jag tycker och tror, att vi Svenskar e litet bättre än andra att "följa med i utvecklingen", utan att hålla på och konstra och ifrågasätta!
Vi är nog ett väldigt duktigt medföljande folk! Om det nu e så utvecklande och bra? ;)
Så vad gäller annat i den här utvecklingen, så tror jag att man snart inför en pensionsålder på en 68 till 70 år utan några större protester från oss medföljare!
Det gäller även där att hänga med utvecklingen och inte hålla på att konstra och protestera! ;)

.

Och i går lagade jag middagen och hittade en ny krydda i mina grönskasbiffar! Jag har nog berättat om receptet tidigare men här e det igen! Jag råriver potatis, morötter, rotselleri, och skär ned litet purjolök och blandar det med två till tre uppvispade ägg, olivolja,  kryddat med med litet salt och svartpeppar! Och som extra krydda hade jag litet Chili-olivolja! Se'n gör jag små biffar och steker i olivolja! Serveras med sallad som är kryddad med konserverade inlagda tomater, salladskrydda och blandat med Keso! Vän av ordning kan nog tycka att det blir väldigt mycket grönsaker i det här!
Det stämmer nog och jag förstår den åsikten!

*  Postnord!
Jo jag har beställt bilder! I lördags, via nätet, Crimson! Nu e det bildpaketet på väg till Hallsberg, synd att man inte kan slänga av paketet när tåget passerar Gnesta! Men se'n e bilderna, som tur är, på tillbakaväg från Hallsberg till Årsta, som ligger nära Fruängen där Crimson ligger! :)

I dag e det en ny dag, och det e alltid bra! :)

/Bengan

Ps. För övrigt har jag startat upp en liten chat med ChatGPT! Intressant!

Inlagt 2023-03-14 07:57 | Läst 829 ggr. | Permalink
Så sant, så sant. Vi svenskar är följsamma och lyssnar på Husbondens Röst.
Faktum är att drillningen började redan på 1600-talet. Myndigheterna fattade att första budet om man vill beskatta folk effektivt, är att man vet var dom bor, och att man vet vad dom äger. Sålunda har vi världens finaste kartmaterial - med början så tidigt som på 1600-talet.
Kyrkan höll sedan koll på befolkningens göranden och låtanden. Inte bara religiöst, utan för myndigheternas räkning. Från predikstolen mästrades överhetens budskap, och det gällde närvaroplikt.
Det var lite om läget bakåt - helt kort alltså. Här i landet kör vi en åsikt i taget, och om överheten säger att svart är vitt - så är det tamigtusan så... :-)
Svar från Benganbus 2023-03-14 08:23
De e litet mer go i det franska folket vad gäller pensioner! ;) :)
/B
syntax 2023-03-14 08:37
Så är det! Och inte bara pensioner.
Tänk bara tanken att svenska bönder lassade av tio flaklass ruttnande kålrötter framför Rosenbad...
Hej,
Detta börjar snabbt luckras upp. Vi får mer och mer känna av att snart 10% har en bakgrund religiöst och normbildande än den vi har sedan Vasa.
Hur detta skall fungera i framtiden är det dags att fundera på.

Maten ser god ut
Ha dagen
Bob
För att vara sån där kaninmat ser den verkligen god ut! Och visar att ni hänger med och äter vegetariskt, ett bra exempel på att svenskar följer med i utvecklingen ;-)

Och även ChatGPD! Nu fattas bara en ny dator och prenumeration på molnburna Photoshop.
Svar från Benganbus 2023-03-14 13:11
Vi har ätit "kaninmat" i nästan fyrtio år, och nu verkar ännu fler ha fattat vitsen med det gröna! ;) I den nya Upplysningstiden kanske? Men det e fortfarande nog mest kvinnor som fattar framtiden! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg