Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6117 // Jazzbilder, det sköna 1960-talet, och kanske en politisk bild! Allt e nog politik förresten! :)

I går gjorde vi sta'n! I alla fall en del av den! Start från Gnesta i snöfall, in på ett varmt pendeltåg och en skön resa in till Stockholm, med ett återseende av gamla tider då vi klev av pendeltåget! Tåget anlände till den tidigare pendeltågsavstigningen vid Stockholm Central, ovan jord, och sedan var det bara några trappsteg upp till Klarabergsgatan! Visst va det bättre förr!

Promenaden vidare blev litet kylslagen efter att vi hade suttit i den goda värmen på Pendeltåget! Så snabbt i på Bistron på Scenkonstmuseet för en smörgås, semla och kaffe! Sedan va vi mogna för en rundvandring på museet! Det är min fru som tog med mig hit, hon påstår att det finns annat än bara kameror! Och efter en runda på museet så håller jag helt med henne!

.



Såg också en skylt som förstärkte mig i min tidsuppfattning vad gäller bra tider! 1960-talet med dess möjligheter kommer nog aldrig igen, spännande att få ha varit med om den tiden! 

.

Och så såg vi jazz och musikbilder! Mängder! Av mycket hög klass! 

.

.

Och så fick man känna på de fotografiska verktyg som Christer Landergren använt! Dom va inte fastkedjade! :)

En så'n dag, som man sa i Pistvakt! Och efter att ha betalt 150:- så va vi medlemmar i Scenkonstmuseet under ett år och behöver bara säga vårt namn för att få komma in nästa gång! VIP liksom! (Vi får meddelanden om kommande aktuella utställningar)

.

Å så va det det politiska! Här är det nog en politiskt bild! :) Tror jag....! Inlindat kanske...? Får man ha en så'n text i ett allmänt kulturhus? Numera menar jag! ;)

/Bengan

Ps. För övrigt filmframkallning och test av en vidvinkel på Nikon FE!

Inlagt 2023-02-22 09:45 | Läst 882 ggr. | Permalink
Mors!
Allt var bättre förr när det var sämre!

Lennart

Mera Jazz!!!!
Svar från Benganbus 2023-02-22 11:45
Det va mycket sevärda de här musik/jazzbilderna! Rekommenderas!
/B
Christer var en av mina lärare på Fotoskolan -72/73. En ödmjuk och fin kille som generöst bjussade på sig själv och det han kunde. Han var också en urstyv kopist och hans 200 mm Takumar-objektiv måste ha varit ett unikt exemplar. Skärpan i hans bilder är enastående, både vad gäller bildernas uttryck och tekniska kvalitet.
Jag vågar påstå att han tillhör/tillhörde några av de vassaste jazzfotograferna i världen. Hans efterlämnade arkiv är enormt.
/per-erik
Säkert spännande att se, för tillfället dock utanför min aktionsradie. Instämmer fö helt med det politiska budskapet! Bra bildurval!/Hälsningar/ Björn
Vad skönt att Landergrens utställning är förlängd. Jag kom aldrig iväg till Fjollträsk i sommar trots all anledning att få se detta.
Första gången jag bläddrade i hans bok Body and Soul blev jag helt såld.
Det blev också puff och anledning till att ta upp det analoga igen. Silverkorn på film utan färg, så som det ska vara.
Så nästa - Fjollträsk.

MVH J O
Svar från Benganbus 2023-02-22 22:24
Å glöm inte fiket i bottenvåningen! Dyrt, hembakat men väl värt någon gång! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg