Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6108 // Att starta dagen med nyheter! Är det så himla bra för själen?

Vår nya köksfönsterutsikt! När solen skiner! :)

Jag tänker på de nyheter, ofta negativa,  som vi blir serverade i media så fort vi vaknat, typ via morgon-Tv, morgontidning och även via våra mobiltelefoner! Och ofta sker det här på morgonen före och vid frukosten och se'n åker vi till jobbet och under resan lyssnar vi på ytterligare "nyheter"! Jag tror att det här är en dålig start på dagen, rent själsligt alltså!

Jag har inget emot nyheter, tvärtom, och jag vill hålla mig väl informerad, men jag tror ändå att man bör skapa vissa nyhetsfrizoner för sig själv och sin själ! Är det inte akuta nyheter, så tror jag att man kan ta de nyheterna senare på dagen, och då även sovra mera, tex vad som är viktigt för mig att veta! Eller skippa onödigt vetande! ;) Det här ständiga, och ofta negativa nyhetsflödet, det tror jag sliter på själen som sagt och kan även skapa en negativ vardagsinställning! Och så'n vill i alla fall jag inte ha!

För övrigt så blir det en promenad idag, som vanligt, då mitt knä är oförskämt bra just nu, så då gäller det att hålla kvar det här oförskämda! :)
Och det fantastiska vintervädret fortsätter! :)

/Bengan

Ps. Här ett tips på nödvändigt vetande för en fotograf!  :)

Inlagt 2023-02-15 07:14 | Läst 680 ggr. | Permalink
Fr o m oktober förra året så har jag ingen TV-licens. Det innebär att jag inte får titta på nån sorts live-TV och inte heller redan sända program från BBC. Allt annat kan jag titta på. Trots detta finner jag att jag mycket sällan tittar på redan sända nyhetsprogram. Saknar jag det? Nej. Vad gör jag istället? För det mesta tittar jag på YouTube och intressanta saker som jag hittar där. Eller program från nån av streaming-tjänsterna.

Skrivna nyheter tar jag del av fortfarande – både svenska och brittiska. Funderar dock att dra ned på det också. Visst vill man ha lite koll på läget men till vilken nytta är det egentligen? Man kan ju i stort sett bara påverka saker vart fjärde år. Jag börjar tro att nyheter är övervärderade och att folk skulle må bra av att ägna sig åt andra ting, sådana som mer direkt påverkar dem och som man kan göra nåt åt.
På morronen läser jag serierna och löser nåt sudoku för att få igång hjärnan. Medan jag förvärvsarbetade så kom hjärnan i gång vid tiokaffet. Bättre människor var ju morronpigga. De hade ju gjort sitt dagsverke nästan klart vid det taget.

Nyhetsflödet ska nog tas i måttliga doser. Vi skippade TV-licensen sen barnen flyttat hemifrån och den TVn gick sönder. Hann spara 23 000 på TV-avgifter innan överheten lade TV på skatten. Men jag har ändå inte skaffat nån apparat, tittar bara via datorn nån gång.

Det blir en hel del radio, mest P1. Nordegren & Epstein hade järnkoll. Efterföljaren "Talkshow" startade jämföresevis lamt men kan nog jobba upp sig.
Klok reflektion. Nyheter ska doseras. Efter 1985 jobbade jag i Malmslätt men bodde kvar i Finspång. Resan dit gav mig tillfälle att lyssna på radionyheterna (inte så påträngande som TV), sporten och kulturkvarten. Det kändes då som mkt meningsfullt, på jobbet ville jag gärna känna mig någorlunda informerad om dagsläget. Hälsningar/ Björn
Tack för länken. Den gillades samfällt i tv-soffan.
(Borde man gå in i diskussion om nyheter och media? Passar på den :-)
/Gunnar s



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg