Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6106 // Ett reportage med bilder av Paul Hansen!

Med text av Peter Englund som gör att jag kommer att tänka på Norman Mailer och Erich Maria Remarque! Med en bild tagen av Paul Hansen, som  visar en tryckvåg i en granatkastarskyttegrav! 

.

Jag har svårt att kalla ett reportage från ett krig för bra men det här reportaget är mycket unikt i sin verklighet, sin "litterära" verklighet, och djupa saklighet!

/Bengan

Inlagt 2023-02-13 07:16 | Läst 823 ggr. | Permalink
Visst är det ett bra reportage. Det påminner nämligen om det enkla sakförhållandet att om man inte vill hålla sig med en egen armé, så får man hålla tillgodo med någon annans.
I Ukraina håller man sig med en egen armé, och man vägrar hålla tillgodo med någon annans.
Det är lärdomar som stora delar av svenska folket hade glömt bort. Det var inte politiskt korrekt att tala om sådana frågor - nu när vi hade "evig fred" - eller som man uttryckte sig; "...det föreligger inga hot inom vårt närområde".
Därför är alla påminnelser om verkligheten bra!
Att förmedla känslan I ett reportage, att få läsaren/betraktaren att förstå hur det är. Det är få förunnat. Men Pauls foto gör allt detta.
// Conny
Delar helt din uppfattning.
Tack för det tipset. Paul Hansen är i en klass för sej när det gäller berättande bilder tycker jag.
Säkert ett mkt bra reportage! Bra öronskydd hade inte varit dumt, men säkert inte det första dom tänker på. Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg