Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6095 // Vi borde byta namn på fotofikat! Och om kameran som identitet!

Typisk Chinonbild

* Bloggen uppdaterad, en länk ligger sist! :)

Och de va Viksängen i går alltså! Trevligt som vanligt, IRL och med bra och billigt kaffe med bröd i serveringen! Prylarna som säljs på loppisen e också billiga, bra fotoböcker från 20 kronor och kamereror från en 200 kronor! Och förtjänsten går till välgörande ändamål, typ Läkare utan gränser! Det känns bra tycker jag!

Och samtalen runt bordet då, jo numera startar det med att "kolla leget" liksom, och det e väl bra och artigt! Hur man mår liksom! Annat va det förr, "har du köpt en ny kamera" typ! Men det har nog med åldern att göra, man blir ofta mer social när man blir äldre! I går va det bla. blodtryckssnack! Det e väl en folkrörelse, jag menar blodtrycket alltså! Och så va det snack om Blå zoner! Ni vet de där platserna på jorden där människor lever längre och har få av våra sk. vällevnadssjukdomar! Så inte så mycket snack om foto på fotofikat alltså!

Och så Chinon! Ingen kioskvältarkamera precis, utan det blir mest kommentarer som"en Chinon  hade jag också när jag började att fotografera! :) Så jag fortsätter ett tag till med Chinon! :)

I morse va elementet varmt i lägenheten, aningen litet extra varmt, då förstod jag att det va kyligt ute, typ tio till tolv minus! Vid koll inne i "pannrummet" så va elpatronen igång! :(  Men nu verkar temperaturen vara litet rimligare, nedåt sju! Det ser jag på termometern, den ser jag inte när det e mörkt, nu e det ljusare ute!

Som sagt, jag fortsätt att fota med hundrakronorskameran! En liten och kompakt SLR-kamera! Återanvändning liksom! Å jag fotar även med Chinon, för att jag inte skall tro att jag är nå't! ;) Självkännedom a la Dunning Kruger! :)

/Bengan

Inlagt 2023-02-03 08:21 | Läst 596 ggr. | Permalink
Trevlig bild.
Den där effekten i självkännedom är rätt kul. Jag tänker på han som skrev Jantelagen han visste redan då att en inte ska tro en är nått.
Där jag växte upp pushade de flesta varandra att försöka bli bättre och våga mer... Du ska tro du är nått...
emellanåt har jag jobbat på bruksorter där taket varit lågt, du vet -Kom inte me nått nytt!!
Sen är balansgången viktig.... som att mansplaina i bloggar å sånnt.... men de händer nästan allrig?
Ha de gott
Jerry
Den där sista länken....

Man klär gammal skåpmat en modern vetenskaplig språkdräkt, och slår i folk att det är vetenskapliga nyheter.
Det var faktiskt bekant redan för hundratals år sedan att när man besitter lite kunskaper så är man styv i korken, men när man börjar få lite mer av den varan så inser man att det måste finnas väldigt mycket ytterligare som jag inte vet och kan. Då blir man mindre styv i korken.

Dunning Kruger, släng dig i väggen... :-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg