Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6089 // En personlig bild!

En personlig bild, och kanske litet intetsägande, men som ändå kan bli intressant om jag berättar litet om bilden! Bilden är tagen i Grövelsjön vid en fäbod som heter Gammeldalen! Platsen ligger i Norge, någon kilometer från svenska gränsen! Och vid det vänstra huset på bilden, som man skymtar taket på, finns en liten bänk, som passar utmärkt att rasta på! Husen har varit obebodda länge med nu är det någon som börjat reparera ett av husen! Och vid de här grindstolparna finns något intressant! Vid varje stolpe står/finns en käpp med små inskurna streck tvärs på käpparna! Strecken är två till tre centimeter långa, och några millimeter djupa, snyggt skurna streck! Strecken är skurna i grupper om fem, så uppfattar jag det som! Och de här käpparna har stått här under de år vi passerat! Och det är nog runt en dryga femton år! Och det måste sannolikt varit fler som sett käpparna, men ändå låtit dom stå kvar! Det som jag funderar på, är varför käpparna finns här och vad de inskurna strecken betyder!

Jag har en svag minnesbild, om något som jag läst, att man noterade antal slåtterlass man körde ned från fäbodarna! Man skar in det på en pinne/stolpe eller liknande! Och den förklaringen tycker jag passar bra här! Om ingen med bättre vetande säger emot! ;) Jag tror det är ena pinnen som syns här vid den vänstra stolpen, den andra syns inte! (Vi passerade här en se'n kväll, därför litet skumt/mörkt)

Det här va den kompletterande upplysningen till de två fotograferade grindstolparna!
Vet inte om bilden blir "djupare", eller mer intressant av den här beskrivningen!
Men hoppet lever för det! :)

* Eller så blir det så här, att jag med min text styr betraktaren till min egen upplevelse! Så att lägga text till bilder, det passar nog inte alla bilder!

/Bengan

Ps.Och efter litet letande så hittar jag en bild på pinnen i dagsljus! (Jag hade bilden framme för några dagar sedan) Lättare att se vad jag menar här! :)

Inlagt 2023-01-29 21:11 | Läst 1028 ggr. | Permalink
Hej Bengt, ibland är det bra med info om bilden. Dock inte alltid. Din första bild här behöver inte någon beskrivning för mig. Din bild framkallar en känsla, i alla fall hos mig.
Jag tänkte direkt på mitt Vasalopp 1987. Jag är en dålig längdåkare, valde "Öppet Spår" och behövde 11 timmar! Sista sträckan från Eldris mot målet i Mora körde jag i mörker, och det såg precis så ut som på Din bild! Känslan sitter kvar! Tack för att Du visar bilden! Mvh Wolfgang
Svar från Benganbus 2023-01-30 06:10
Tack för en intressant kommentar Wolfgang!
Mvh Bengan
"efter fullgjort arbete ristades ett streck"
Visade att jobbet var utfört.

Sett sådana på fler ställen.
/N
Vid Gammeldalen har det druckits en eller annan kopp kaffe som regel i mer ljus än på din bild. Suggestiv bild för övrigt.
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg