Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6087 // "Vi kan inte bara fortsätta att massproducera fotografi....."

”Det finns för mycket bilder”, vi kan inte bara fortsätta massproducera fotografi när vi inte har tagit reda på det vi har.”
(Jenny Maria Nilsson)

Och det här gäller nog mest oss amatörfotografer, så frågan blir, varför då detta ständiga fotograferande? I mängder! Och att sedan lägga upp nya bilder, nya händelser, helst varje dag, på nätet och försöka få gillanden!
Men vad är det egentligen som det hela handlar om? ;)
Är det något som hetsar oss till det här? Marknaden? Kompisar? Men vi har väl ett eget val, eller är vi omedvena marknadsoffer?  ;) Att ständigt fotografera, och sedan lägga upp bilder, det e nog för att söka kontakt! Och få bekräftelse! Och/eller anledning till att besvara en kommentar om bilden! Och visst e det här trevligt, speciellt när det kommer gillanden! ;)

Och under tiden det här händer, det ständiga jagandet efter nya och bättre bilder,  så finns det säkert ett stort antal bra bilder som redan ligger på mina hårddiskar och väntar på att bli "upptäckta!" Eller bli mer noga betraktade, då jag upptäcker, "den här bilden va ju bra!"
Mao, mina bra bilder, som jag inte tittat så noga på tidigare, kan komma att försvinna i mängden av mina nytagna!

.

För övrigt så fortsätter det fina elsräkningsvädret i Gnesta!
Så ny dag och nya fotoäventyr, vad det nu innebär för fotografin! :)

/Bengan

Ps. Jag kanske e inne på fel spår, för det är nog inte så mycket fotografi som dagens fotograferande handlar om, det är nog därför det heter Sociala Media! :)

Inlagt 2023-01-29 09:14 | Läst 1168 ggr. | Permalink
Det har ju i alla tider funnits människor som låter munnen glappa hela tiden. Följaktligen finns det gott om folk som låter kameran "glappa" hela tiden - nu när det har blivit så bekvämt.
Frekeman 2023-01-29 10:36
Tycker inte att liknelsen fungerar adekvat även om jag nog förstår vad du menar. Glappande munnar säger ogenomtänkta saker. Glappande fotografer publicerar ogenomtänkta foton. Att låta kameran glappa, dvs ta många bilder är inget fel i sig men det är för mig uppenbart att fotografer bör vara lite mer restriktiva vad gäller de bilder som publiceras.
syntax 2023-01-29 10:55
Först säger du att liknelsen inte är adekvat, sedan vitsordar du den som adekvat. Hur ska´ru ha det... :-)
Frekeman 2023-01-29 11:16
Ha ha! Ja, jag kanske låter mina kommentarer glappa för mycket ibland. :-) Ute och fotar nu så kanske inte formulerar mig helt perfekt.

Utifrån de ord som användes i Bengans blogginlägg så tänkte jag att du menade att det tas för många bilder. Jag menar dock att det publiceras för många bilder som inte håller måttet. Men det kanske var det du menade?
syntax 2023-01-29 11:33
Vi är nog överens Fredrik... :-D
Det som driver mig att fota är att jag helt enkelt vill ta så många bra foton innan jag dör. På ett rimligt sätt förstås.
Mvh
Fredrik
Hej,
Jag tror det är bättre att det finns för mycke bilder från en tid än för lite. Tänk tillbaka i historien.
Ha en fin söndag
Bob
syntax 2023-01-29 13:41
Gör jag gärna i min egenskap av tidigare antikvarie vid Stockholm stadsmuseum:

Min bedömning är att bara en fragmentarisk mängd av dagens bildflöde finns kvar om, skall vi säga 20 år. Det kommer bara att finnas en bråkdel av vad som finns kvar från det tider när bilderna gjordes av silver på papper - och glömdes bort i lådor och prång.

Dagens enorma bildflod kommer att försvinna av sig själv, vilket i det stora hela är en bra sak - utom den där lilla, lilla delen som var bra bilder.
Hej Bengt, instämmer i det mesta du säger här. Har många gånger deklarerat i bloggen att viktigaste orsaken för mig att blogga är den sociala kontakten. Eftersom jag tror det är så för många känns det uppenbart att drivkraften bättre bilder just i bloggen långt ifrån är den enda. Det motsäger fö inte att jag hela tiden anstränger mig för att visa bättre bilder. Mycket, mycket fin svv naturbild! Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg