Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6079 // Det blir nog att hitta en Leica-kameraväska och slakta den!

Idag va det skridskois på många gångvägar i Gnesta men vi hade Icebugs så det gick bra att gå! Och Sessan var med oss! Vädret va väl femtio olika nyanser av grått! Och att fota med en kamera utan remfäste, som jag gick och höll i handen hela tiden, va inte så praktiskt! Jag blev kall om handen! :) Skall nog försöka fixa en kameraväska med rem och sedan ta bort framsidan på väskan! Det blev i alla fall ett tiotal bilder tagna idag! Med Sunny 16-regeln i gråväder! I morgon ser det faktiskt ljusare ut! Men skall som sagt försöka hitta på nå't bättre än att gå med kameran i handen!

.

Och Sessan sover gott i soffan!

Ha nu en fortsatt fin lördagskväll!

/Bengan

Ps. Och den som undrar över piratobjektivet på Leican, så funkar det alldeles utmärkt! :)

Inlagt 2023-01-21 20:52 | Läst 675 ggr. | Permalink
Har själv en "lånehund" några dar. Trivsamt för oss ex-hundägare!

Gängleicor utan remöglor är bökiga... Men, lika väl som en halvväska som sitter i stativgängan på den lösa bottenplattan kan man ju ha en stativskruv med ögla direkt i samma bottenplatta, och sen en lämplig handlovs- eller halsrem i öglan. Den svaga punkten, bottenplattans regling, är densamma.

Och, om det kan trösta ditt analoga Leicahjärta: M9:ans fästen för bottenplattan är ÄNNU klenare än än på de här gamlingarna! Men dom har i alla fall öglor.
Jag har i alla år gått med vänsterhanden runt objektivet. Alltid redo!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg