Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6077 // Landslagscyklist hjälpte oss vid cykelvalet! :)

I går va vi i Nyköping i några ärenden, och kollade även om det fanns någon butik i staden för inköp av en inomhusträningsracer! Mitt knä behöver cykla säger Knä-Lasse i Södertälje! (Lasse på Lina Idrottsmedicin) Efter litet irrande i centrum av Nyköping fick vi tips om HAGA Cykel på Brunnsgatan! Vad gäller inomhusträningsracer så är även utseendet på cykeln viktigt! Och cykeln kan gärna påminna om den tempocykel som Greg LeMond körde på i sista etappen av Tour De France 1989! ;)

.



Och den cykeln fanns hos HAGA! Ett exemplar! Och en av säljarna va landslagscyklist! Albin Stålberg! Så vi hade kommit helt rätt! :)

Så nu står en kopia av Greg LeMond tempocykel hemma hos oss, fast den här tempocykeln är såklart för innecykling! Och den som inte ser likheten med Gregs utetempocykel och vår innetempocykel, den har varken tävlingscykelkunskap eller fantasi! ;) Jag ställde in cykeln i går! Ställde in sadelhöjd osv, osv! Viktiga grejer det här med inställningarna, det e millimetrar som gäller! För sitter man inte rätt på cykeln, så tappar man tempo! I dag blir det nog första rundan! Men det beror såklart litet på vädret! :)

Necesse est ut exolvuntur!

/Bengan

Inlagt 2023-01-20 09:10 | Läst 912 ggr. | Permalink
Inomhusracing är nog bra, borde också minska elräkningen för värmen!
ztenlund 2023-01-20 11:43
Det kanske är dags att den här gamla reklamen kommer till heders igen?
https://www.youtube.com/watch?v=wXJctSjrRjk
Svar från Benganbus 2023-01-20 13:08
Fast det här med att motionera inomhus då vi har en frånluftsvärmepump är inte så dumt! Pumpen tar den varma inomhusluften och gör värme och tappvatten, så ju mer inomhusvärme det blir desto lägre elräkning! :)
/B
Albins pappa, Olle Stålberg, och jag gick i samma klass på gymnasiet i Nyköping, och han var cykelfantast. Han fick mig att köpa en begagnad Crescentracer, fullt Campagnolo utrustad, och börja cykla i stället för att bara syssla med löpning. Jag var med i CK Dainon i Nyköping en period men det visade sig efter ett tag att det var bättre att jag fortsatte med löpningen :)
Svar från Benganbus 2023-01-20 14:09
Kul berättelse! Albin berättade litet om sin pappa också!
/B
Stilig spinning-jonne. Inte heller speciellt dyr ser jag ( 3289:- )
Vissa dagar är det inte speciellt roligt att ge sig ut och motions-gå så man skulle kanske investera i något liknande.

/Stephan
Svar från Benganbus 2023-01-20 14:06
Det e så det får bli hos oss! Fint väder promenad, dåligt väder innecykel! Man kan sätta datorskärmen framför och "cykla touren" också! :)
/B
Motsvarigheten till på-stället-marsch =)
Svar från Benganbus 2023-01-20 15:45
Var gäller att cykla på ett ställe! Torrcykling alltså! :)
Jag tränade Spårvägen Cykel för ett antal år sedan, tror det va nästan femtio år sedan, vi hade motionscyklar som vi satt och tränade på under vintern! Vi satt i grupp!

Några år senare så sa en god vän till mig att det kommit något nytt och spännande i cykelträning som hette "Spinning" som jag borde pröva! ;) :)
B)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg