Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6075 // Var är då alla de bra bilderna? ;)

Jag har bläddrat runt på nätet och tittat på flera fotografers bilder från 1930 0ch fram mot 1950-talet! Många bra bilder, och ofta nära fotat! Å inte mycket till kamera hade dom heller på den tiden! (I jämförelse med dagens kameror)

Och vad gäller dagens kameror, kan det vara så att mycket kamerateknik, eller alla de hjälpmedel som det finns i en kamera numera, hemska tanke, även kan bli ett stjälpmedel? Men om det inte är så,  var är alla de bra bilderna då?  ;)

Annars rätt lugnt i Gnesta, tyvärr, jag hade önskat mig mer vind! :)

/Bengan

Ps. Nu vet jag såklart att vad som är en bra bild, det är ofta är en djup filosofisk fråga! ;)

Inlagt 2023-01-18 09:17 | Läst 981 ggr. | Permalink
Jag är medlem i en Facebookgrupp som heter ”Vi som gillar Flatcoated”. Det bara kryllar av skitbilder på dessa hundar där men dom är alla jättebra! De bra bilderna ”skapas” i vår egen lins m förlängning t syncentrum. Djupare filosofi än så vete17 om man måste ta till.
Svar från Benganbus 2023-01-18 10:38
Känner i gen det där, jag är medlem i en grupp på Fejan som heter "Leica M Image Gallery" och det e mest digitala M leicor som används, och det kryllar även där av, tja... ;)
/Bengan
Fint porträtt på Ronny alldeles oavsett kamera.
Så är det nämligen alltid. Ingen bryr sig om teknIken när bilden tillåts tala.

Allt gott/per-erik
Svar från Benganbus 2023-01-18 10:41
Tack för det Per-Erik! Måste nog tillstå att Ronny e mycket lättfotad! ;) Missförstå mig nu inte, vi talar om fotografi! Så tack Ronny!
/B
Några år undervisade jag i foto estetisk verksamhet på Naturbruksgymnasium, djurvård. Det fanns ett kriterium på en bra bild, den skulle avbilda en snäll och gullig hund.
syntax 2023-01-18 11:39
Ha, ha - det var det djävligaste. Ronny borde kräva kompensation, alltså utmana på duell. Han får då som förorättad part välja vapen. Kanske långt tele med tung kamera, att använda som klubba?
Begränsa dig och använd en kamera med en optik. Satsa på ta de bilder som du vill. Utrustningen är ett hjälpmedel, lär dig berätta en historia eller spegla känslor. Jobbar du på så blir det bra till slut. Regelbunden het och konststudier hjälper. Att hela tiden jaga det senaste i kamera utrustning gör att du aldrig hinner med att tänka bild.
Onödigt skarp bild ;)
HaD/Gunte..
Svar från Benganbus 2023-01-18 14:31
Jag vet, ursäkta! :)
/B
En bra bild blir inte sämre för att den är skarp!
Utan tvekan mycket fint porträtt (gissar Fuji´n kommit till användning). Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg