Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6073 // I dag kom elräkningen och det firade vi med kaffe och semla! :)

Jag va faktiskt litet orolig för vad elräkningen skulle bli för december! Förbrukningsräkningen alltså! Vi hade ett bra avtal i huset som vi lämnade, men fick inte ta med avtalet till vårt nya lägenhetsboende! Så det va bara att gilla leget och hoppa på ett rörligt elavtal! Förra månaden va Ok, förbrukning strax under tusenlappen! Men vi förstod att december skulle bli något annorlunda! Jag hade sett att elpatronen gick på litet mer under december och då snurrar såklart elmätaren! (Vi har en frånluftsvärmepump i lägenheten) Och har såklart försökt att hålla nere elförbrukningen, 20 grader inomhus, korta duschar, full tvätt och diskmaskin och LED överallt! Jag hade räknat med drygt det dubbla mot vad vi betalade i november, och det stämde som tur va! :)
Så nu firar vi elräkningen med hembakta semlor! :)

Vad gäller fotohistoria, och förståelse på hur det va förr, så satte jag en rulle film i en Contax IIa med en Biometar 3,5 cm i dag! (Den kamera som va på bilden i förra bloggen) Tog några bilder i centrala Gnesta och fortsätter sannolikt i morgon! Det här fotograferandet med film det kallar några av dagens fotoungdomar för "riktig fotografi!"  Så vad gör man inte för att hänga med i det riktigt fotograferandet! :)

.

Här är en bild tagen med samma kamera och objektiv för flera år sedan på Tårtan! Tiden går!

/Bengan

Inlagt 2023-01-16 17:43 | Läst 646 ggr. | Permalink
Den bildidén har jag sett förr! Alexander Rodchenko, Girl with Leica 1934.
Det låter bra. Har lyckats bra med låga energimängder tidigare i höst men tror att jag gjorde av med rätt mkt i december! Dramatisk bild! Hälsningar/ Björn
Här blev räkningen så hög så det blev inga pengar över till att fira nåt..
HaD/Gunte..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg