Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6056 // Vargtimmen!

Graffiti i Norrköping och jag tycker mig se något! Och är det någon mer som ser något?

Vad annat är och som har sagts tidigare, "vargtimmen är timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Det är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme när de flesta barn föds." (Ingmar Bergman)

"Gällande den vetenskapliga relevansen för begreppet, så har det påvisats att kroppen, i de fall då dygnsrytmen följer solens upp- och nedgång, vid fyratiden på morgonen är nedreglerad till ett minimum; blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperatur och blodtryck sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner"  (Wikipedia)

Sista månaden har jag haft värk i ett knä, så jag har haft svårt att gå längre sträckor och ett litet molande i knäet gör att jag lätt vaknar  på efternatten ofta runt femtiden och sedan har svårt att somna om! Då brukar jag gå upp och ta en smörgås med kaffe och läsa DN! :) Jag har börjat knästyrketräna litet lätt genom att gå i en del trappor och det verkar fungera bra som knämedicin! Och vad jag förstår så är det en lättare artros som det handlar om, kommer ofta med åldern, suck! 

Annars inte så mycket nytt att rapportera, inga nya prylar att visa upp och få nya bilder tagna!
Men vi åkte spårvagn i Norrköping, och det blev en nostalgitripp för jag har ju åkt ganska mycket spårvagn tidigare!
Så jag skulle kunna tänka mig att åka fler gånger till Norrköping! :)

/Bengan

Inlagt 2023-01-03 05:45 | Läst 952 ggr. | Permalink
Picassos Guernica passar kanske bra i vargtimmen.
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2023-01-03 10:05
Tack för stödet Gunnar! :)
/B
Den grafittibilden togs på ytterväggen till garaget där min bil står! Grafittin snyggare på din bild än då jag ser den. Ser nåt särskilt? Inte jag.

Jag klarar knäna (än så länge) med att använda Scholls Metalastic skoinlägg då och då. Dom har en liten upphöjning som flyttar om benen i foten lite grann. Omflyttningen påverkar kroppen långt upp och i knäna avlastas den ömma punkten och kan i bästa fall läka något så när. Då tar jag bort skoinläggen.

Glukosamin är också bra. Det användes förr av elitidrottare och såldes på hälsokostbutiker. Jag testade på katten som då var gammal och stel. Hon piggnade till och verkade inte må illa av produkten. Då började även jag. Fungerar rätt så bra!

Då uppmärksammande Apoteket, som då hade monopol, att glukosamin faktiskt fungerade och förbjöd hälsokostaffärerna att sälja det, det blev apoteksvara. Då köpte jag produkten "för veterinärt bruk" från Danmark.

Nu handlar jag den på topformula.se som är baserat här i Norrköping och har vettig prisnivå. Fortfarande låtsas dom att det är för veterinärt bruk, man får räkna på egna kroppsvikten. Jag förbrukar en burk då och då, glukosamin smörjer upp lederna lite och möjligen hjälper till att regenerera ledbrosket, men äter inte kontinuerligt. Allergirisk, produkten tillverkas av räkskal.
Svar från Benganbus 2023-01-03 10:44
Konstverk på garaget, inte dåligt! ;) Gunnar såg i alla fall vad jag såg!
Tack för tips och råd vad gäller knän!
/Bengan
Ps. Jag har en vridskada i knät efter skidåkning och inte blev det bättre efter att jag stått på knä när jag monterade i hop några IKEA-skåp! :)
Måns H 2023-01-03 11:57
Jag skadade knäna då jag fogade om ett tegelgolv med kalkbruk 1968. Utan knäskydd!

Guernica såg även jag men letade efter nåt mer dolt budskap.
Svar från Benganbus 2023-01-03 12:25
Häftigt garage med en sådan målning på! De e klass på Norrköping!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg