Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6054 // Vad är fotografi?

"På så vis är fotografiet nostalgiskt, det är ett visuellt minne av det förflutna, det berättar om vad som hänt i ett fruset ögonblick av tid. Men det som faktiskt pågick i bilden finns inte kvar, det har passerat i samma stund som bilden exponerades. Inte heller berättar fotografiet något om sammanhanget, om det som händer utanför bildens ram.
Nostalgi kan beskrivas som en vemodig men njutningsfull längtan hem eller tillbaka till en förlorad tid. Och det som faktiskt pågick i tiden finns inte kvar"

Läs mera här!

Vi firade nyåret i Norrköping! Varför? Vi hade varit där för ett halvår sedan och tyckte att staden, i alla fall centrum av staden var intressant och trevlig! Så vi åkte dit igen och firade nyåret där! Vi promenerade längs Motala ström, besökte några museer, fikade i Knäppingsborg och åt Libanesiskt! Och vi bodde på Grand Hotel så vi hade bra utsikt mot fyrverkerierna! Vi passade även på att åka spårvagn! :)

Vad gäller besök på museer, så hittade vi en utställning som förklarar ett nytt begrepp!

Foto Kevin Chang

.

Tiden går eller hur man nu försöker förklara det hela,  så nu kallar vi det för 2023!

God fortsättning på den nya tiden!

/Bengan

Inlagt 2023-01-01 19:00 | Läst 608 ggr. | Permalink
Att det som pågick i det förflutna inte finns kvar - kan väl inte vara någon större sensation som påstående betraktat. Ändå är det så att bilden som finns kvar visar ett fruset ögonblick av enorm associativ kraft. Bilden återför mig till denna punkt, och allt som jag uppfattade däromkring. Värdet för mig kan alltså knappast underskattas - och jag plåtar i första hand för min egen skull, inte för andra.

Låt mig därför komma med ett annat trivialt konstaterande:
"Bilden är bilden, och verkligheten är verkligheten - och aldrig mötas de två på riktigt".



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg