Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6052 // Bra vinter det här, nollgradigt och blåsigt! :) Och så om kolorerade vykort!

Bilden har inget med innehållet av bloggen att göra!

Tiderna förändras, förr kunde jag längta efter snö och fina kalla vinterdagar! Nu är det töväder och blåst som gäller! Allt för en billigare elräkning! :) Nu vet jag att vårt elproblem inte e så mycket att orda om på en skala, men ändå, pensionärer e ingen höginkomstgrupp! Så just nu ser framtiden rätt ljus ut tycker jag!
"Fint det här", sa jag när vi tittade på väderrapporten i går! :)

Och vi tittade på filmen om Selma Lagerlöf i dagarna och såg att det mesta i bild och filmväg va efterkolorerat! Vad säger man om det! Filmupptagningen va gjord i svartvitt men verkligheten är ju i färg! Läste en artikel i DN om konstnärerna Cézanne och Freud där bilderna va aningen groteska! Så ser väl inte människor ut i verkligheten! Och kom att tänka på en sak, jag har inte sett någon konstnär från den tiden som målar i svartvitt! Det finns nog numera! Men mycket underliga fugurer va det, vissa figurer liknande knappt riktiga människor! E det här riktig konst det här!
Det skulle nog ha behövts en Kulturkanon redan då!

I dag fotofika på Viksängen! Ett bra fikaställe! Tjugo minuters resväg med Pendeltåg, och totala vägen dit tar fyrtiofem minuter! Och det är bra och billigt fika med bullar och så'nt! Och behållningen av försäljningen går till välgörande ändamål!
Och inte minst, det blir fika i trevligt sällskap!

Vad gäller fotografering, så gör jag det enkelt för mig i dag, jag tar Fuji X-E1 med en Summicron 35 mm, med en "digital filmrulle", inställd på svartvitt och 800 ISO!  Manuell fokusering! Jag låtsas att det är en analog kamera!  :) Och då ISO är fast, så måste jag kolla exponeringen i sökaren! Och får korrigera bländare och tid! Som förr! :) För för enkelt får det ändå inte vara även om man gör det lätt för sig med en digital filmrulle då och då!

Har funderat på varför Fuji i sitt långa upprepning av objektiv som kan användas på Fuji X-E1 säger att Summicron 2/35 V4 är olämplig! Nu fattar jag det, objektiver går inte riktigt in i Fujis egen adapter! Men med den pirat jag har, en KIWI-adapter, där går det utmärkt! Så nu har jag jag fått svaret på den viktiga frågan!

Intressant länk!

Jag kanske skall köra färg i dag! :)

Och en intressant länk till! Leicaobjektiv på Fuji!

En varning, det finns ett stort antal länkar till annat intressant på de här Fuji-sidorna! Så ni inte blir sittande! ;)

/Bengan

Inlagt 2022-12-29 08:23 | Läst 1307 ggr. | Permalink
Hej,
Stilig kamera de där. Får den någon motion?
Jag skall motionera en Summar från tidigt 30-tal idag med LM-AE9 på Sony. Ren kolsäck här idag i syd.
Ha dagen
Bob
Svar från Benganbus 2022-12-29 08:49
Motion e viktigt, även för en kamera! Och speciellt Leicaslutaren e viktig att motionera! Ofta blir det motion utan film! På min ena gängleica där fixade jag långtidsverket, för den hade stått för länge utan motion! Så jag plockade ut verket, rengjorde, smorde, och satte tillbaks det! Och det funkar nu bra! :)
Summar e ett spännande objektiv!

I Gnesta e det en bra kolsäck, nollgradigt, mulet och litet blåsigt! :)
Bra för elräkningen!
/B
Lägger du minneskortet i kylen också i väntan på framkallning? Ska de va så ska de va =)
Intressant artikel i DN och många tanketrådar som rullas ut.
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg